UFC 200: Anderson Silva nieuwe tegenstander Cormier

UFC 200

Nadat de UFC gister een enorme klap moest verwerken, toen Jon Jones vanwege een positieve dopingcontrole door de USADA van de card werd gehaald, heeft het vandaag opnieuw een grote verrassing. De organisatie heeft hard gewerkt om een nieuwe tegenstander voor Daniel Cormier te vinden, met succes. Er waren genoeg vechters bereid om de plaats van Jones in te nemen. Onze eigen Gegard Mousasi was er één van. Michael Bisping, de huidige Middleweight kampioen was een ander. De Zweed Alexander Gustafsson was ook bereid om over te komen vliegen. Maar uiteindelijk toverde de UFC iemand anders uit de hoge hoed. Het is namelijk niemand minder dan de Braziliaanse legende Anderson ‘Spider’ Silva.

De Braziliaan vecht normaal een gewichtsklasse lager op Middleweight, maar vond het absoluut geen probleem om een gewichtsklasse omhoog te komen. Spider lobbyde al langer voor een plekje op UFC 200. Hij zou eigenlijk op UFC 198 in Brazilië vechten tegen de gevaarlijke Urijah Hall, maar vlak voor het gevecht ervoer hij problemen met zijn darmen. Hij moest helaas vanwege gezondheidsproblemen afhaken en moest zelfs een operatie aan de blinde darm ondergaan. Hiervan is hij nu helemaal hersteld. Zijn laatste gevecht verloor hij op controversiële wijze van Michael Bisping in Londen. Het gevecht tegen Cormier gaat niet om de titel en zal maximaal slechts drie rondes duren.


De Braziliaan heeft een enorme staat van dienst in de UFC. Zo was hij jaren de Middleweight kampioen, met maar liefst tien succesvolle titelverdedigingen. Hij verloor de titel aan Chris Weidman, en brak zijn been in de rematch. Daarna verloor de ster enigszins zijn glans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen