Toronto Maple Leafs wint NHL Draft Lottery

Toronto Maple Leafs heeft bij de NHL Draft Lottery de eerste keuze overall bij de aankomende NHL Draft gewonnen. De Maple Leafs hadden als laatste in de league ook de hoogste kans op de first overall pick.
Winnipeg Jets maakte de grootste stijging door. De Canadese ploeg eindigde in het reguliere seizoen als 25ste en was voorbestemd om als zesde overall te kiezen. Winnipeg won echter de tweede keuze overall in de aankomende draft.
De derde pick in de NHL Draft ging naar Columbus Blue Jackets. De Blue Jackets eindigden als 26ste in de league en stijgt van de vijfde overall pick naar de derde overall pick.
Het is waarschijnlijk dat de drie winnende teams van de NHL Draft Lottery de top drie beschikbare spelers gaan verdelen. Auston Matthews, Patrik Laine en Jesse Puljujärvi worden al het hele jaar als de potentiële top drie gezien. De NHL Draft vindt plaats op 24 en 25 juni in First Niagara Center in Buffalo.
Andere jaren werd er slechts één pick, de eerste, verdeeld door loterij. Alle veertien teams die de play-offs hebben gemist hadden op basis van hun rangschikking een bepaald percentage kans op een top pick. Daarbij had de nummer 30 (20% kans op first overall) de hoogste kans op een top pick, de nummer 17 Boston Bruins maakte slechts één procent kans op de first overall pick.
De eerste veertien draft picks bij de aankomende NHL Draft:
1: Toronto Maple Leafs
2: Winnipeg Jets
3: Columbus Blue Jackets
4: Edmonton Oilers
5: Vancouver Canucks
6: Calgary Flames
7: Arizona Coyotes
8: Buffalo Sabres
9: Montreal Canadiens
10: Colorado Avalanche
11: New Jersey Devils
12: Ottawa Senators
13: Carolina Hurricanes
14: Boston Bruins
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen