NHL play-offs: Penguins en Lightning zetten series op 1-1

Uit de NHL Eastern Conference stonden vannacht twee duels op het programma. Washington Capitals ontvangt ten tweede male Pittsburgh Penguins en Tampa Bay Lightning speelt opnieuw thuis als New York Islanders op bezoek komt.
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins
De Penguins kregen al vroeg een fikse tegenvaller te verwerken. Olli Määttä moest geblesseerd naar de kant en kwam niet meer terug na een late hit op het hoofd van Brooks Orpik. Of hij langer uit de roulatie blijft is nog onduidelijk. Orpik moet nog vrezen voor een schorsing. Door het wegvallen van Määttä moesten de Penguins het gehele duel met vijf verdedigers spelen en dat leidde er bijvoorbeeld toe dat Kris Letang in 60 minuten meer dan een half uur speeltijd kreeg. Het schaadde de Penguins in elk geval (nog) niet, want het duel werd wel gewonnen. Het duel werd twee periodes gedomineerd (28-10 schoten na twee periodes) en de 0-1 voorsprong die in handen was genomen was eigenlijk te klein gezien de verhoudingen. In de laatste periode leek Marcus Johansson het duel naar overtime te schieten, maar ex-Capital Eric Fehr stak daar een stokje voor. Na goed werk van Evgeni Malkin maakte de aanvaller 2-1. De Capitals zetten nog aan voor de gelijkmaker, maar uitblinker Matt Murray hield zijn doel schoon. De serie komt daarmee op 1-1.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders
Tampa Bay Lightning hield geen goed gevoel over aan wedstrijd één en hoopte dat te verbeteren in wedstrijd twee. De ploeg speelde sterker, gaf defensief weinig weg en had in Tyler Johnson offensief een effectieve spil. Ben Bishop noteerde 19 saves en Johnson was goed voor twee goals en een assist. Jonathan Drouin noteerde zijn eerste NHL play-off goal en een assist. Door de overwinning gaan beide ploegen met een 1-1 tussenstand naar Brooklyn voor twee thuiswedstrijden van New York Islanders.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen