Stanley Cup Update #46: Russen heersen in Washington


Het seizoen nadert z’n ontknoping. De tweestrijd om die gigantische Stanley Cup gaat tussen de Washington Capitals en de Vegas Golden Knights. Kunnen de Knights hun Cinderella story helemaal afmaken of komt de Cup voor het eerst naar DC? Bij SportAmerika houden we je op de hoogte.DE HEADLINES

Barry Trotz lijkt een medicijn te hebben gevonden tegen deze Vegas Golden Knights. Zijn Washington Capitals leggen de snelheid van de Knights aan banden en werden in Game 3 beloond met de tweede zege in drie wedstrijden. Na een voorzichtige eerste periode was het Alex Ovechkin die de fans in de Capital One Arena op de banken bracht. Voor Ovi was het al z’n 14e goal in dit postseason.
Evgeny Kuznetsov hijgt z’n landgenoot in de nek met 12 goals in de play-offs. De 2-0 van Kuznetsov gaf de Capitals wat meer lucht en dat bleek geen overbodige luxe. Tomas Nosek bracht de Golden Knights terug in de wedstrijd. De bezoekers gingen weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, maar de zege van Washington kwam niet in gevaar. Devante Smith-Pelly maakte zes minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS LEIDEN SERIE: 2-1
De Vegas Golden Knights staan voor een uitdaging. Tot nu toe kon de ploeg aan elke tegenstander de wil opleggen, maar Washington wenst daar voorlopig niet aan mee te werken in deze Stanley Cup Final. Alex Ovechkin lijkt niet te houden en zijn ploeggenoten hebben de lijn met William Karlsson, Jonathan Marchessault en Reilly Smith aardig onder controle. Als de Knights echt een rol van betekenis willen spelen, zal Marc-André Fleury ook snel zijn topvorm moeten vinden. Voorlopig staat Flower in de schaduw van Caps-goalie Braden Holtby.

Cover photo: Nick Wass/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen