Stanley Cup Update #41: Oshie leidt Capitals naar Game 7


Vier teams zijn nog in de race voor de Stanley Cup. De Conference-finales zijn onderweg en hier houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Op het juiste moment viel alles samen voor de Washington Capitals. Braden Holtby stond z’n mannetje tussen de palen en de aanval zorgde voor de broodnodige goals. In het reguliere seizoen leden de Caps geen vier nederlagen op rij en die prestatie houdt stand in de play-offs. De levensgevaarlijke aanval van de Tampa Bay Lightning werd keurig aan banden gelegd.
Nikita Kucherov en Steven Stamkos kwamen elk niet verder dan één schot op goal. De sterke power play van Tampa Bay mocht slechts twee keer opdraven en scoorde niet. T.J. Oshie daarentegen sloeg wel toe op het moment dat Washington een numeriek overwicht had. In de slotminuut mocht hij van Nicklas Backstrom ook nog z’n tweede van de avond scoren.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 3-3
Als we kijken naar het verleden, dan moeten de Capitals zich serieus zorgen maken. De franchise speelde 15 keer een Game 7 en slechts vier keer werd deze winnend afgesloten. De geschiedenis zorgt er wel voor dat de Lightning rustig naar die allesbeslissende wedstrijd kan toeleven. De franchise is thuis, in drie optredens, nog ongeslagen als het een Game 7 betreft. In bijna 60% van de gevallen wint de thuisploeg deze do-or-die-wedstrijd.
Washington heeft in deze serie al bewezen in Florida te kunnen winnen. Alex Ovechkin staat op drie goals en zes punten in deze serie. Z’n landgenoot Kucherov komt niet verder dan één goal en vier punten. De Lightning-winger kan woensdagnacht (02.00 uur CEST) echter in één klap afrekenen met de, voor zijn doen, matige serie.
Coverfoto: Archief

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen