NHL Weekly: Rempe en Torts brommen, Brommer Byram, bonje in Motown en veel meer

Er gebeurde deze week weer genoeg in de National Hockey League. John Tortorella wist weer eens de schijnwerpers op zich gericht en dit keer niet op een positieve manier. Hetzelfde gold voor Matt Rempe, die zijn boekje te buiten ging. Daarnaast bewijst Bowen Byram een echte aanwinst te zijn voor de Sabres, blijft het ontzettend spannend in de Central Division en gaan de Golden Knights all-in.

Door Dennis Bakker en Hans Mulder

ATLANTIC DIVISION

JOSH NORRIS REST VAN HET SEIZOEN UITGESCHAKELD

Ottawa Senators centre Josh Norris is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De 24-jarige Amerikaan heeft afgelopen week een schouderoperatie ondergaan en de revalidatie beslaat minimaal drie maanden.

Norris liep de blessure reeds op 28 februari tegen Nashville Predators op. In de tweede periode kreeg de centre een beuk achter het net van Juuse Saros en viel lelijk op de schouder. Zijn schouder ondersteunend verliet de Amerikaan het ijs om niet meer terug te keren. Het is reeds zijn derde operatie aan de schouder in zijn nog jonge carrière.

Aan het begin van het huidige seizoen moest de centre overigens ook al een aantal reguliere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, daar hij in januari 2023 eenzelfde operatie onderging. Toch kwam Norris dit seizoen in vijftig optredens tot dertig punten (zestien goals, veertien assists). Het huidige contract van de centre loopt na een monsterverlenging in 2022 tot en met het seizoen 2029 – 2030 — $7.95 miljoen AAV –.

DETROIT RED WINGS WANKELT

Detroit Red Wings zit de laatste weken in een behoorlijke negatieve spiraal. De roodhemden uit het noorden van de Verenigde Staten hebben op het moment van schrijven zeven nederlagen op rij geleden en hoewel de ploeg nog altijd volop meedoet in de strijd om de play-offs, vervaagt de hoop bij de fans op een wildcard met de dag.

Ondanks het feit dat de manschappen van head coach Derek Lalonde al zeven wedstrijden zonder overwinning van het ijs stapten, ging het de laatste dagen vooral over een akkefietje buiten de Rink. Na de 7-3 nederlaag tegen Buffalo Sabres kregen forward Lucas Raymond en blue-liner Ben Chiarot het op de training met elkaar aan de stok. Er moesten in totaal vijf ploeggenoten aan de pas komen om de twee kemphanen uit elkaar te halen.

Hoewel de scrimmage wat doet denken aan de taferelen die in Winnipeg plaats vonden twee jaar geleden, hing de vlag in Detroit eind februari fier overeind. Met zes overwinningen op rij gaf de Wings recht op een wildcardticket en waren ze bovendien acht punten los van naaste achtervolger New York Islanders.

Na de blessure van captain Dylan Larkin, een vrij makke Trade Deadline en een ontketende Isles ziet de wereld er plots totaal anders uit. Krijgen we eind april wederom een head coach wissel in de NHL?

BOWEN BYRAM OP DE BROMMER IN BUFFALO

Het was voor de NHL-redactie van SportAmerika (ondanks alle blockbusters) de mooiste trade van de voorbije Trade Deadline. Casey Mittelstadt verruilde het blauwe shirt van Buffalo Sabres voor een rol op de tweede lijn in Colorado. De omgekeerde weg werd door blue-liner Bowen Byram bewandeld. Oog om oog, tand om tand.

Hoewel de trade vanuit het oogpunt van Buffalo wat riskant oogde, is Byram vanaf minuut één vertrokken in het shirt van de Sabres. In vier wedstrijden noteerde de blue-liner reeds drie goals en in totaal vijf punten. Ondanks het feit dat de 22-jarige vooral op aanvallend gebied meer dan zijn steentje bijdraagt, is hij ook in de eigen zone belangrijk. Op de eerste lijn met Rasmus Dahlin heeft head coach Don Granato zijn defensieve core voor de komende jaren in ieder geval staan.

BOBBY MCMANN TWEE JAAR LANGER IN TORONTO

Hoe de vlag binnen korte tijd anders voor kan hangen geldt ook zeker voor Toronto Maple Leafs forward Bobby McCann. De 27-jarige Canadees werd voorafgaand aan het seizoen 2023 – 2024 op waivers geplaatst, daar er ruimte op het roster gemaakt dient te worden. Een knieblessure en een matig verlopen Training Camp leken een voorbode voor een vertrek uit Toronto.

Spoelen we door naar maart 2024 en plotsklap ondertekent de forward een tweejarige verlenging — $1.35 miljoen AAV — van zijn aflopende contract. Volledig fit legt McCann enorm veel energie in zijn spel en heeft hij met een aantal goals zich opgewerkt tot één van de belangrijkste bottom-six forwards in de NHL.

Als undrafted speler werkte McCann zich in de WHL uiteindelijk op tot een volwaardig NHL speler. Dit seizoen is de Canadees under the radar uitermate belangrijk in de ploeg van head coach Sheldon Keefe en kan hij ook zomaar een belangrijk puzzelstukje worden in de komende play-offs.


METROPOLITAN DIVISION

ISLES ZIEN STREAK STRANDEN IN LA

Waar een goede tussensprint in deze fase van het seizoen toe kan leiden, laten de New York Islanders deze weken zien. De ploeg van Patrick Roy heeft defensief de zaakjes beter voor elkaar en dat resulteerde tussen 26 februari en 10 maart tot een 6-game winning streak. In die wedstrijden scoorden de Islanders zelf 30 goals en kregen ze er 11 tegen. Veel belangrijker nog was de sprong die ze maakten in de Eastern Conference.

Door de losing streak in Detroit, de wisselvallige resultaten in Tampa Bay en Philadelphia en de matige prestaties in onder meer New Jersey, Washington en Pittsburgh zijn de Islanders aangeschoven bij de teams die strijden om de play-offs. Donderdag liepen ze wel weer averij op door in Buffalo met 4-0 te verliezen. De Sabres zijn serieus in gang geschoten, maar het lijkt te laat om alsnog via de achterdeur de play-offs te bereiken.

TORTORELLA ONTKOMT NIET AAN SCHORSING

Hij kwam, hij zag en… hij weigerde te vertrekken. John Tortorella is niet vies van wat aandacht en afgelopen weekend had hij daar geen gebrek aan. Wat is het geval? Zijn Flyers kregen in de eerste periode alle hoeken van de Amalie Arena te zien van de Tampa Bay Lightning. Na ruim tien minuten stond er al een 4-0 stand op het bord en na wéér een dubieuze beslissing van de arbitrage trok Tortorella het niet meer.

Vanaf de bank ging Torts ouderwets tekeer tegen de scheidsrechters van dienst. Hen restte niet veel anders dan de Flyers-coach weg te sturen, maar konden daarbij niet op veel medewerking rekenen. Het duurde even voordat Tortorella besefte dat hij dit gevecht hoe dan ook zou verliezen. Nadat de coach naar de kleedkamer vertrokken was, maakten de Lightning er een ouderwetste zevenklapper van. Voor de Flyers een flinke domper twee dagen nadat ze de Panthers nog met 2-1 wisten te verslaan.

Voor Tortorella – die in Tampa nog geëerd werd vanwege de twintigste verjaardag van de Stanley Cup die hij met de Bolts won in 2004 – kreeg dit verhaal nog een staartje. De coach werd voor twee duels geschorst en kreeg een boete van $ 50.000. Daarnaast worden de Flyers nu onder meer door de Islanders op de hielen gezeten in de playoff-race. De zwaarbevochten 3-2 zege op de Sharks – zonder Tortorella dus – kwam de club dan ook goed uit.

Helaas konden de Flyers dit donderdag geen vervolg geven tegen Toronto. Er werd met 6-2 (met onder meer de 55e van Matthews) verloren van de Leafs. De voorsprong op de Islanders en Capitals in de divisie bedraagt echter nog altijd respectievelijk 4 en 5 punten in de Metropolitan. Beide teams hebben wel twee duels minder gespeeld.

REMPE GAAT OVER DE SCHREEF

De New York Rangers moeten het even stellen zonder hun Rempire State Building. Matt Rempe is pas 21 jaar, niet overdreven technisch, maar zijn aanwezigheid op het ijs valt niet te missen. De ruim 2 meter lange vechtjas heeft zich in korte tijd enorm populair gemaakt onder een deel van de Rangers-fans. Rempe gaat letterlijk de strijd aan. Met 54 strafminuten voert hij de lijst in New York aan. En dat terwijl hij in totaal maar 56 minuten op het ijs stond in de tien wedstrijden die hij tot dusver speelde.

Voor wie op het randje van het toelaatbare speelt, is de stap over die rand maar een kleine. Dat was eerder deze week het geval bij Rempe. Na een hit plantte hij zijn elleboog in het gezicht van Devils-blueliner Jonas Siegenthaler. De arbitrage hoefde er niet lang over na te denken om Rempe weg te sturen. Matt Rempe ontkwam ook niet aan een schorsing. Hij moet vier wedstrijden toekijken. De eerste daarvan was de met 1-0 gewonnen topper tegen Carolina. Adam Fox werd laat in de eerste periode de matchwinner.

PENGUINS WETEN NET WEER TE VINDEN

Misschien wel tegen beter weten in hopen ze in Pittsburgh nog altijd op de play-offs. Ja, ze hebben nog wat wedstrijden tegoed op wat  concurrenten, maar de ervaren Penguins weten ook dat je moet scoren om te winnen. En dat was de laatste tijd nogal een dingetje. Donderdag versloegen ze de Sharks met 6-3, maar in de vier wedstrijden daarvoor leek de vijandelijke goal gesloten door een betonnen muur. De Penguins noteerden in die duels in totaal 154 SOG en kwamen tot welgeteld 2 goals. Iets wat sinds 1959-1960 niet meer was voorgekomen in de NHL.

Met een winstpartij op de Sharks in eigen huis lieten ze zien dat ze nog wel degelijk kunnen scoren. Sommige Penguins-volgers zullen dit duel zien als een treffen met de eigen toekomst. De Sharks zitten immers middenin een rebuild en namen afscheid van de nodige dure contracten van oudere spelers. Iets waar GM Kyle Dubas ook mee te dealen heeft in Pittsburgh. Voorlopig houden ze dat nog even op afstand en dankzij de nederlaag van de Isles in Buffalo mogen ze zelfs nog blijven hopen op ’t toetje dit seizoen.

ALLEN DEBUTEERT MET ZEGE BIJ DEVILS

De New Jersey Devils werden met zo’n beetje elke goalie in de NHL in verband gebracht. In de zomer zou het Connor Hellebuyck worden, in de winter Jacob Markstrom en uiteindelijk werd het Jake Allen. In onze meest recente podcast bespraken we de handel en wandel van general manager Tom Fitzgerald al. Het debuut van Jake Allen konden we nog niet meenemen, maar dit verliep donderdag uitermate voorspoedig.

Vanwege de gebruikelijke formaliteiten rond een visum kon Allen tegen de Stars pas debuteren. Hij had even tijd nodig om in de wedstrijd te groeien, maar daar kreeg de voormalig Canadien dankzij z’n teamgenoten alle gelegenheid voor. Allen zag 37 SOG en redde 35 keer. Collega’s Oettinger en Wedgewood hadden het veel minder druk, maar moesten samen wel zes keer vissen. De 6-2 zege van de Devils houdt hen nog altijd in leven voor wat betreft de play-offs. Zij hebben 4 punten minder dan de Islanders met binnenkort nog twee onderlinge duels te gaan.

Overigens spelen ook de ontzettend wisselvallige Capitals nog altijd een rol van betekenis. Alex Ovechkin en de zijnen wonnen donderdag nipt in Seattle en brachten het gat met de wildcards terug tot slechts één punt.

KUZNETSOV SCOORT IN TITANENSTRIJD

De New York Rangers gaan nog altijd aan de leiding in de Metropolitan, maar de Blueshirts zijn zich er terdege van bewust dat Carolina in aantocht is. De Hurricanes versterkten zich vorige week met Jake Guentzel en Evgeny Kuznetsov en die laatste scoorde donderdag zijn eerste goal. Een paar weken geleden gingen de Canes er tegen de Panthers als een dief in de nacht met 2 punten vandoor.

Deze keer zat er meer ruimte tussen de twee topteams in het oosten. In Raleigh hielden de Canes hun tegenstander knap in toom. Frederik Andersen hoefde maar 21 keer in actie te komen en noteerde zijn eerste shutout sinds 5 maart vorig jaar. Ook voor Evgeny Kuznetsov was het een bijzondere wedstrijd. De van Washington overgekomen Rus scoorde zijn eerste goal voor de Hurricanes in dit met 4-0 gewonnen duel. Een paar minuten eerder kon Jake Guentzel met een assist zijn eerste punt als Cane al afvinken.

In de stand nadert Carolina de Rangers nu tot op 4 punten. De Blueshirts dachten na de eerste periode een eenvoudige avond te krijgen in Tampa Bay, maar onder meer door een hattrick van Brayden Point gingen de Bolts (6-3) er met 2 punten vandoor. Daar kon ook de eerste goal van Jack Roslovic als Ranger niets aan veranderen.


CENTRAL DIVISION

TITELRACE CENTRAL KAN NOG ALTIJD ALLE KANTEN OP

De titelrace in de Central Division kan op vrijdag 15 maart 2024 nog alle kanten op. Winnipeg Jets, Dallas Stars en Colorado Avalanche stevenen alle drie af op de eerste plaats en bepalen het verschil tussen een divisie-onderonsje of een wildcardteam uit één van de twee divisies. Een week na de Trade Deadline maakt SportAmerika de balans op en bekijken we welk van de drie teams op dit moment het meeste aanspraak maakt op de divisietitel.

COLORADO AVALANCHE

In Colorado kunnen de fans content zijn met het duo Joe Sakic – Chris MacFarland. De ploeg van head coach Jared Bednar was voorafgaand aan de Deadline al een eliteteam, maar met de komst van onder meer Casey Mittelstadt, Sean Walker, Brandon Duhaine en Yakov Trenin is de kampioen van 2022 zich langzaam tot diezelfde juggernaut aan het ontwikkelen.

Mede ook de terugkeer van Valeri Nichuskin geeft de blauw-rode formatie helemaal een dynamisch, snel en getalenteerd roster. Toch blijft bij menig analist de vraag rijzen of de plek tussen de palen sterk genoeg bezet is. Alexander Georgiev wordt gesteund door youngster Justus Annunen en hoewel de 24-jarige Fin in zeven wedstrijden goed voor de dag kwam, ontbreekt het echter nog aan ervaring.

Toch hebben de Avs zich bottom line uitstekend versterkt. De lat is door het Front Office hoog gelegd en met een ontketende Nathan MacKinnon voorop is dit seizoen (wederom) alles mogelijk.

DALLAS STARS

Ook in Texas staat een Stanley Cup waardig roster op het ijs. Dallas Stars was eveneens in aanloop naar de Deadline loaded, maar ontbrak het aan diepte op de blue-line. Met de komst van Chris Tanev heeft Jim Nill wat ons betreft in de roos geschoten.

Buiten Tanev bleef het overigens vrij rustig in Dallas en staat de ploeg van head coach Peter DeBoer er prima voor in de Central. Na 68 wedstrijden hebben de groenhemden evenveel punten als Colorado is het na Vancouver Canucks het tweede beste team uit de Western Conference. Prospect Logan Stankoven past zich naadloos aan het niveau in de NHL aan en is in zijn eerste negen wedstrijden reeds goed voor acht punten (vijf goals, drie assists).

Met de komst van Tanev is de kampioen van 1999 diep, getalenteerd en bovenal sterk genoeg om 25 jaar na dato andermaal een Stanley Cup aan haar palmares toe te voegen. Hoewel op papier wellicht Colorado en Vegas een betere kans maken bij de bookmakers, blijven de Stars de ultieme dark horse.

WINNIPEG JETS

Het leest wellicht een beetje saai, maar ook kanshebber nummer drie heeft een Stanley Cup waardig roster (samengesteld). Voorafgaand aan de Deadline waren er wat lichte twijfels in de media, maar met de komst van onder meer Sean Monahan, Tyler Toffoli en Colin Miller is de stemming onder de fans in Canada hosanna.

GM Kevin Cheveldayoff stond onder enorme druk aan het begin van dit seizoen, maar de puzzelstukjes in Winnipeg vallen dit seizoen aardig op haar plaats. Ondanks de toevoeging van onder meer Monahan en Toffoli blijft voor ons (de redactie) de Pierre-Luc Dubois trade de eye-catcher. Alex Iafallo en Gabe Vilardi zijn uitstekende versterkingen gebleven en met nog altijd Connor Hellebuyck tussen de palen is het roster in de breedte ook prima gebalanceerd.

Hoewel de Jets in de bookie rankings wat zakken, blijven ze nog altijd een ploeg die je als contender niet graag tegenkomt in een best-of-7. Sterker nog: Ook Winnipeg kan zomaar eens de eindstrijd bereiken.

COREY PERRY EN CHICAGO BLACKHAWKS SCHIKKEN IN CONTRACTZAAK

Corey Perry en Chicago Blackhawks (en de NHLPA) hebben een schikking getroffen in de beëindiging van het contract van de 38-jarige forward. Het contract van de Canadees werd afgelopen november door de Blackhawks verscheurd, daar hij een medewerker van het Front Office op een niet nader te noemen manier had beledigd. Dit alles in beschonken toestand.

Na een korte zitting met NHL commissioner Gary Bettman tekende Perry op 21 januari van dit jaar een éénjarig contract bij Edmonton Oilers. De deal ging overigens niet over één nacht ijs, daar Oilers GM Ken Holland voorafgaand uitgebreid met de forward, Blackhawks GM Kyle Davidson en de NHL Board had gesproken.


PACIFIC DIVISION

CANUCKS VERGETEN WINNING STREAK TE VERLENGEN

Ze staan fier bovenaan in de Pacific Division, hebben de concurrentie inmiddels op grote achterstand gezet en kregen deze week de kans een statement te maken. Woensdag kregen ze namelijk bezoek van de Colorado Avalanche. Eén van de drie titelkandidaten in de Central Division én door velen gezien als één van de grote favorieten voor de Stanley Cup. Veel meer nog dan de Canucks, die bij de “kenners” niet echt hoog worden aangeslagen.

De thuiswedstrijd was een prima mogelijkheid om de criticasters van repliek te dienen. En dat gebeurde aanvankelijk ook. Colorado had geen idee wat hen overkwam en stond al binnen drie minuten 2-0 achter. Het zou ook nog 3-0 worden, maar de goal van Mikko Rantanen, 3 tellen voor het verstrijken van de tweede periode, blies de Avs nieuw leven in. In plaats van een statement te maken, zakten de Canucks uiteindelijk door het ijs. Colorado knokte zich terug en won dankzij Valeri Nichushkin deze topper in OT. Geen vijfde zege op rij, maar een volledig onnodige nederlaag.

Na dit duel bleef de voorsprong op naaste belager Edmonton – dat diezelfde dag Washington met 7-2 kleineerde – nog altijd 9 punten. Bij de Oilers noteerde Zach Hyman zijn vierde hattrick van dit seizoen. De 31-jarige winger zette zichzelf op 46 treffers. Hij moet op dat vlak alleen voormalig ploeggenoot Auston Matthews voor zich dulden. Sam Reinhart houdt gelijke tred met Hyman en Nathan MacKinnon is dat duo inmiddels tot op een paar goals genaderd. Komende zaterdag staan Hyman, McDavid, Draisaitl en de overige Oilers in eigen huis tegenover Colorado.

THATCHER DEMKO WEEK-TO-WEEK

Hoewel de Canucks afstevenen op haar eerste divisietitel sinds 2013, kreeg de ploeg van Rick Tocchet een fikse klap te verwerken. Goalie en tevens sterkhouder Thatcher Demko is de komende weken met een lower-body blessure uitgeschakeld. Backup goalie Casey DeSmith neemt tot zijn terugkeer de honneurs als eerste sluitpost waar.

De 28-jarige Amerikaan speelt dit seizoen het beste spel uit zijn carrière. In 49 wedstrijden noteerde de goalie reeds 34 wins en is hij bovendien met een .917 sv% en 2.47 GAA flink op weg naar een Vezina Trophy verkiezing. Hoewel de prognose van zijn (naar verluidt) knieblessure twee tot vier weken is, zullen de fans de adem inhouden voor de start van de play-offs. Het seizoenstoetje staat over zes weken op het programma.

GOLDEN KNIGHTS MIKKEN OP DYNASTIE

What happens in Vegas, stays in Vegas en wat de Golden Knights betreft, geldt dat zeker voor de Stanley Cup. De titelverdediger is niet van zins de troon af te staan. Zoveel werd wel duidelijk tijdens de laatste trade deadline. Dat ze niet bang zijn om groots te denken, bleek al toen ze Jack Eichel haalden. Vorige week vlogen echter twee first-round picks en een voormalig first-round pick over de toonbank om vanaf de tweede helft van april maar zo sterk mogelijk voor de dag te kunnen komen.

Ze haalden naast Noah Hanifin ook nog Anthony Mantha en Tomas Hertl. Met name die laatste trade deed de NHL even op de grondvesten schudden. De Golden Knights haalden een topspeler, die twee jaar geleden nog een achtjarig contract tekende bij de Sharks. In ruil daarvoor stuurden ze de first-round pick van 2025 én David Edstrom – hun first round pick vorig jaar – naar Californië. De Knights wisten de Sharks te verleiden om 17% van het salaris (ruim $ 8 miljoen) voor hun rekening te blijven nemen. Vanuit hun perspectief een pijnpunt, maar in San Jose zijn ze nu wel van de meeste grote contracten verlost.

Ook de first-round pick in de draft van 2026 zijn ze in Vegas kwijt. Die is nu in het bezit van de Flames na de trade van Noah Hanifin. Het maakte de toch al sterke blauwe lijn van de Knights nog een klap sterker. Dat de titelhouder zich zou versterken vorige week wisten we eigenlijk wel. Dat ze spelers van het kaliber Hanifin en Hertl wisten te strikken, was voor velen een verrassing. Het barstte immers al van de grote namen en dito contracten in Vegas, dus hoe kregen ze dit voor elkaar.

SALARY CAP…WELKE SALARY CAP?

De Golden Knights maken al jaren gebruik van een maas in de wet van de NHL. Alle clubs zijn gebonden aan de salary cap van $ 83.5 miljoen (dit jaar), maar in de play-offs vervallen die restricties. Daarnaast telt het salaris van spelers op de Long Term Inured Reserve niet mee. Met andere woorden, zolang Mark Stone ($ 9.5 mln AAV) enige tijd uit de roulatie is, kan Vegas een andere grootverdiener op diens plek in het salarishuis zetten. Stone is nu al voor het derde jaar op rij aan het einde van het seizoen geblesseerd en telkens precies op tijd terug voor de play-offs.

Iedereen heeft wel een mening over deze werkwijze en mogelijk wordt dit in de toekomst door de NHL aangepakt. Voor de Knights werkt het echter als een trein. Binnen zes jaar grepen ze de Cup en daar willen ze er graag nog minimaal één aan toevoegen. Ze moeten die kansen nu ook grijpen, want naar de toekomst wordt niet gekeken. Het is nu all-in voor de Golden Knights en wie over een paar jaar leeft, wie dan zorgt. Ze zijn die first-rounders dus al kwijt, maar in de draft van dit jaar – gehouden in Vegas – hebben ze na de eerste ronde tot de zesde vrij…

Op het moment van schrijven hebben de Knights voor ruim $ 97 miljoen aan spelers op de loonlijst staan. Inclusief de LTIR dus. Om volgend seizoen binnen de salary cap te komen, zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Mogelijk dat toekomstig UFA Jonathan Marchessault daar straks de dupe van wordt. Aan de sterkhouder wordt nu nog $ 5 miljoen overgemaakt.

In de Pacific bezetten de Knights ook na de 1-4 nederlaag tegen Calgary donderdag nog altijd de vierde plek. Net als LA hebben ze 77 punten, maar Vegas had daar wel één wedstrijd meer voor nodig.

DE NIEUWE FLAMES

De laatste weken was Calgary één van de hotspots als het ging om trade-geruchten. Nadat de stofwolken waren opgetrokken, zag Flames-coach Ryan Huska dat hij Chris Tanev, Elias Lindholm en Noah Hanifin niet langer tot zijn beschikking had. Drie sterkhouders die vertrokken, maar wat kreeg de club daar nou precies voor terug? Voornamelijk prospects en een hoop draft picks. En in het geval van de Lindholm-trade ook nog Andrei Kuzmenko. Een 28-jarige aanvaller uit Rusland die vorig seizoen tot 39 goals kwam in Vancouver maar nu teleurstelde.

Kuzmenko is dus een bekende naam, maar dat geldt zeker niet voor Artem Grushnikov (Tanev-trade), Joni Jurmo en Hunter Brzustewicz (Lindholm-trade) en Daniil Miromanov (Hanifin-trade). De inmiddels 26-jarige Miromanov had zijn debuut in de NHL al gemaakt in Vegas en heeft zijn eerste vlieguren voor de Flames ook al achter de rug. En zelfs zijn eerste goal gescoord. De overige namen moeten nog even geduld hebben. Met name Jurmo en Brzustewicz zijn jonge verdedigers gehaald met het oog op de toekomst.

Aan zowel de trade met Vancouver (2024) als Vegas (2026) hielden de Flames een first-round pick over. Daarmee heeft de club nu vijf first-round picks in de komende drie drafts. Gezien de leeftijdsopbouw van het huidige roster is dat geen overbodige luxe. Zeven spelers van het huidige roster hebben een (duur) contract na 2025 en de jongste van dat stel is Rasmus Andersson met zijn 27 jaar. General manager Craig Conroy kan natuurlijk ook besluiten om de verdiende picks in een trade te gebruiken om het roster op korte termijn met gearriveerde (ster)spelers te versterken.

Cover photo: NBC Sports Philadelphia

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen