NHL Three Stars: Trocheck van grote waarde voor Florida Panthers

Elke week wordt er gekeken naar opvallende en goed presterende spelers uit de NHL in deze rubriek. Deze week…
3: Michael Frolik (Calgary Flames)
Frolik kwam afgelopen zomer over van Winnipeg Jets en ondanks dat de Flames dit seizoen geen goed seizoen draaien, laten de Flames af en toe mooie dingen zien. In dit geval kunnen de Flames ook weer terugkijken op een prima week met overwinningen tegen de Jets (4-1) en St. Louis Blues (7-4). Anderzijds werd er wel weer verloren van Arizona Coyotes. De Flames hadden die week grotendeels te danken een de flitsen van Michael Frolik. Tegen St. Louis noteerde Frolik een hattrick (waarvan twee goals shorthanded!) en tegen de zijn oude ploeg Winnipeg Jets noteerde Frolik ook drie punten. Zeven punten noteerde Frolik in totaal en dat levert hem deze week een derde plaats op.

2: Jonathan Bernier (Toronto Maple Leafs)
Of het management er echt blij mee zal zijn is met het oog op de Draft Lottery maar de vraag, maar Jonathan Bernier steekt in bloedvorm. De goalie kreeg twee keer de kans deze week en hoefde in die twee duels slechts één goal toe te staan. Tegen Detroit Red Wings noteerde Bernier een shutout voor een 1-0 zege en ook Tampa Bay Lightning legde het af tegen de Maple Leafs: 4-1. In totaal schoten beide teams 65 keer en Bernier leverde dus 64 saves. Voor een goalie die eerder dit jaar zijn vorm nog moest terugvinden in de AHL, zijn dat zeer behoorlijke statistieken en daarom is hij deze week onze nummer twee.

1: Vincent Trocheck (Florida Panthers)
Vincent Trocheck beleeft dit seizoen zijn doorbraak en onderstreepte dat deze week nog maar weer eens met een paar prima prestaties. Vier duels speelden de Panthers en daarin wist Vincent Trocheck zeven punten te maken. In duel met Ottawa Senators (6-2) noteerde Trocheck een goal en drie assists. De red hot Philadelphia Flyers werden met 5-4 verslagen en Trocheck noteerde één assist. Het duel met New York Islanders (2-3 verlies) leverde geen punten op, maar tegen Montreal Canadiens was Trocheck terug met een goal en een assist. En dat, ondanks dat hij tijdens het duel een tand verloor. Trocheck noteerde al zijn punten op even strength en combineerde deze prestaties dan ook met een prima +7 rating.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen