March Madness: Round 1 preview (donderdag)

Preview1
Het NCAA College Basketball toernooi begint vandaag met de eerste ronde. SportAmerika zal elke ronde voorbeschouwen. Daarnaast geven we een overzicht van wat er op op TV uitgezonden zal gaan worden.
1e ronde (Donderdag)
#4 Duke tegen #13 UNC Wilmington (17:15)
Donderdagmiddag mogen Duke en Wilmington het toernooi officieel openen. Duke is de favoriet in deze confrontatie. De ploeg van Coach K heeft offensief heel veel te bieden en hebben met Brandon Ingram een hele interessante speler om in de gaten te houden. Onder de basket is Duke wel zwak en daar kan Wilmington van profiteren. Een merendeel van de schoten komen ook van onder de basket bij Wilmington. Duke is elk jaar wel een van de favorieten om het toernooi te winnen, maar kennen een matig seizoen. Interessant om te zien hoe ze het vandaag gaan beginnen.

#1 Virginia tegen #16 Hampton (20:10)
Dit kan misschien wel het jaar worden voor Tony Bennett en Virginia. De coach heeft al jaren een defensief sterk team op het veld gezet en dat is dit seizoen niet anders. Aanvallend gezien zijn ze ook wel beter. Een van de belangrijkste spelers bij Virginia is Malcolm Brogdon die het team op sleeptouw zal nemen als het even slecht gaat. Hampton is een van de zwakste teams in het toernooi en zullen weinig scoren tegen Virginia.
#1 Kansas tegen #16 Austin Peay (21:00)
Kansas is op dit moment wel het beste team in College Basketball. Ze staan in de top 10 wat betreft aanvallende en verdedigende efficiëntie en wonnen onlangs de Big 12. Austin Peay is verdedigend een van de zwakkere teams in het toernooi. Daarnaast verliezen ze vaak de bal. Kansas zal loeren op de driepunt mogelijkheden en anders zullen ze Perry Ellis zoeken onder de basket.
#3 Miami tegen #14 Buffalo (23:45) te zien op ziggologo1
Een interessante matchup die uitgezonden zal worden op Ziggo Sport. Miami heeft in Sheldon McClellan een creatieve speler die altijd wel een mogelijkheid creëert om te scoren. Daaromheen heeft hij teamgenoten die ook kunnen scoren uit verschillende posities. Buffalo heeft daar wat meer moeite mee en moet het vooral van haar verdediging hebben. Aanvallend is het namelijk niet om aan te zien en hebben ze elke wedstrijd een hoog aantal turnovers. Wanneer Miami in een flow zit en de schoten raakt, dan heeft zelfs de sterke defense van Buffalo geen schijn van kans.

#4 Kentucky tegen #13 Stony Brook (02:45)
Het zal Kentucky tegen Jameel Warney worden, meer heeft Stony Brook namelijk niet echt te bieden. Kentucky is een solide ploeg die verdedigend hier en daar wel wat weggeeft. Aan Warney om die verdedigende zwakheden te benutten. Voor Kentucky is het ook zaak om het niet spannend te maken en fit te blijven voor een eventuele confrontatie met Indiana in de volgende ronde.
Overige wedstrijden vandaag:
#8 Texas Tech tegen #9 Butler (17:40)
#8 Colorado tegen #9 Connecticut (18:30)
#4 Iowa State tegen #13 Iona (19:00)
#5 Baylor tegen #12 Yale (19:45)
#5 Purdue tegen #12 Arkansas-Little Rock (21:30)
#5 Indiana tegen #12 Chattanooga (00:10)
#1 North Carolina tegen #16 Florida Gulf Coast (00:20)
#3 Utah tegen #14 Fresno State (00:27)
#6 Arizona tegen #11 Wichita State (02:20)
#8 USC tegen #9 Providence (02:50)
#6 Seton Hall tegen #11 Gonzaga (02:57)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen