NHL Three stars of the week – Nikita Kucherov neemt de Lightning bij de hand

De eerste week van de Stanley Cup Play-Offs is alweer bijna ten einde. Het was een week met spectaculaire duels en een aantal fraaie goals. Ook onderscheidden zich een aantal spelers zich positief. Wie zijn deze week de NHL Three stars of the week?1
1: Nikita Kucherov – Tampa Bay Lightning
Nikita Kucherov reikte vorig jaar al erg ver in de Stanley Cup Play-Offs met zijn team, destijds haalde de Rus de finale. Dat jaar heeft hem veel ervaring gebracht en dat gebruikt hij dit jaar tijdens de Play-Offs. Kucherov staat na vier duels al op acht punten en is een ware nachtmerrie voor de defensie van de Detroit Red Wings. Na vier confrontaties met de Red Wings, wist Kucherov al vijf goals te maken en daarnaast noteerde hij drie assists. Kucherov bewijst zijn ploeg daarmee een grote dienst en bovendien staat de jonge Rus nu op de eerste plaats als het gaat om behaalde punten in de Play-Offs van dit seizoen. Nu captain Steven Stamkos geblesseerd is, komt de bloedvorm van Kucherov als een geschenk uit de hemel voor de ploeg uit Tampa Bay. Wie weet leidt Kucherov de Lightning dit seizoen wel naar de eindoverwinning in de Stanley Cup Play-Offs.
Kucherov
2: Reilly Smith – Florida Panthers
Alweer een speler van een ploeg uit de “sunshine state”, dit keer is het Reilly Smith van de Florida Panthers. Smith noteerde, net als Nikita Kucherov, acht punten in vier duels. De 25-jarige Canadees is een ware plaag voor zijn opponenten van de New York Islanders. De ploegen zijn desalniettemin aan elkaar gewaagd, het staat momenteel 2-2 in de series. Smith ontpopt zich tot nu toe tot een steunpilaar van de Panthers. Wanneer Smith zijn vorm vasthoudt en de rest van de ploeg ook goed blijft spelen, zouden de Panthers weleens ver kunnen gaan komen in de Play-Offs dit seizoen.
 
3: Brent Burns – San Jose Sharks
Brent Burns van de San Jose Sharks is al jaren een dragende kracht van de ploeg uit Californië, maar ook tijdens deze play-Offs neemt hij zijn ploeg bij de hand. De Sharks staan tegenover de Los Angeles Kings, een zware klus om te klaren, maar onder leiding van vooral Brent Burns staan de Sharks al 3-1 voor. Burns bewees in het reguliere seizoen al dat hij één van de meest waardevolle offensieve verdedigers in de NHL is en dat doet hij nu weer. Burns staat na vier duels met de Los Angeles Kings op 5 punten: hij maakte twee goals en noteerde bovendien drie assists. De 31-jarige Canadees is een publiekslieveling in San Jose en zou zich werkelijk waar onsterfelijk maken als hij de Sharks uiteindelijk misschien wel naar de eindoverwinning leidt. Dit zou een prestatie van formaat zijn van “Burnzie”.
brent burns

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen