NHL Three stars of the week – Nederlands tintje in de three stars van de week

Nu bijna alle Stanley Cup Play-Off tickets zijn vergeven, kunnen de geplaatste teams zich gaan klaarstomen voor het post-season. De uitblinkers van deze week zullen hun team wellicht ook op sleeptouw nemen tijdens de Play-Offs. Wie waren de NHL three stars van afgelopen week?
1: Artemi Panarin – Chicago Blackhawks
De jonge Rus kende werkelijk waar een ijzersterke week en zet daarmee zijn goede vorm in zijn eerste NHL seizoen voort. Panarin noteerde in totaal tien punten in drie wedstrijden, waaronder drie goals en zeven assists. De 24-jarige Rus blonk vooral uit in de wedstrijden tegen de Winipeg Jets en de Boston Bruin, waarin hij beide keren vier punten wist te noteren. Afgelopen nacht, tijdens de confrontatie met de Arizona Coyotes, leverde Panarin weer twee assists, wat zijn totaal van de afgelopen week dus op tien punten brengt. Zijn goede prestaties zijn niet op toeval berust, Panarin scoorde dit seizoen als rookie al 74 punten in 78 wedstrijden en dat maakt hem tot één van de grote kanshebbers op de Calder Memorial trophy. De ploeg uit Chicago heeft zich reeds geplaatst voor de Stanley Cup Play-Offs en Panarin en co. kunnen zich dus opmaken voor wellicht opnieuw een lang, maar succesvol seizoen.
Panarin
2: Matt Murray – Pittsburgh Penguins
Naast Daniël Sprong speelde er nog een “Nederlander” in de NHL. Inderdaad ja, Matt Murray van de Pittsburgh Penguins. De pas 21-jarige goalie van de Penguins heeft een Nederlandse moeder en een Schotse vader, maar is geboren in Canada. Murray stond afgelopen week liefst drie keer tussen de palen om het doel van de ploeg van Mike Sullivan te verdedigen en dit deed Murray zeer verdienstelijk. Murray begon de week met zijn eerste shutout in zijn carrière in de wedstrijd met de New York Islanders. Daarna speelde Murray tegen de Philadelphia Flyers en de Ottawa Senators en ondanks een paar tegengoals, liet Murray zich van zijn beste kant zien. Murray grijpt zijn kans om te imponeren als eerste goalie met beide handen aan nu Marc-André Fleury niet in staat is om te spelen als het gevolg van een hersenschudding.
 
3: John Tavares – New York Islanders
Afgelopen nacht plaatsten ook de New York Islanders zich weer voor de Stanley Cup Play-Offs onder leiding van captain John Tavares. De Islanders herhalen daarmee het trucje van vorig jaar, maar dit keer willen de Islanders tevens ver reiken in de strijd om de Stanley Cup en wellicht een gooi naar de titel doen. Deze wens lijkt ver weg, maar als captain John Tavares net zo presteert als hij de afgelopen week heeft gepresteerd, lijkt dit vooruitzicht realistisch. Tavares speelde afgelopen week vier duels in de NHL en noteerde daarin acht punten. De Columbus Blue Jackets, de Tampa Bay Lightning en de Washington Capitals moesten stuk voor stuk zwichten voor de Tavares-express. Alleen de Pittsburgh Penguins waren in staat om afgelopen week de aanvoerder van de ploeg af te stoppen. Tavares staat momenteel op 67 punten in 76 NHL wedstrijden dit seizoen.
Nashville Predators v New York Islanders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen