General Manager Sam Hinkie neemt ontslag bij 76ers

Philadelphia 76ers v Houston Rockets
Sam Hinkie neemt per direct ontslag als general manager van de Philadelphia 76ers. Dat maakte Hinkie donderdag zelf bekend. Het vertrek van de general manager en architect van ’the process’ komt vrij onverwacht. In een dertien pagina’s tellende brief aan de aandeelhouders van de Sixers schrijft hij dat hij niet langer het idee heeft de juiste beslissingen te kunnen maken voor de organisatie. Bryan Colangelo zal de taken van Hinkie naar verluidt overnemen.
The Process
Hinkie was sinds 2013 in dienst van de Philadelphia 76ers en was het brein achter het zogenoemde ‘process’. Door expres een flink aantal slechte seizoenen te draaien moest een aantal hoge draft picks binnengehaald worden. Deze zouden het team op den duur een overdosis aan talent opleveren, waardoor de Sixers weer mee zouden doen om de prijzen. Het experiment leverde Hinkie zowel kritiek als lof op.
Drie jaar later staan de Sixers opnieuw onderaan in de Eastern Conference en lijkt het geduld steeds verder op te raken. Eerder dit seizoen werd NBA-veteraan Jerry Colangelo al aangesteld als voorzitter van het team uit Philadelphia. Zijn zoon zal de functie van Hinkie overnemen. Hinkie: “Gezien alle veranderingen in onze organisatie heb ik niet langer het idee dat ik de juiste beslissingen kan maken namens de investeerders van de Sixers. Dus ik moet opstappen. En dat heb ik gedaan.”


Foto: Getty Images

  1. Blij dat hij weg is. Het is natuurlijk te gek voor worden, dat je in een league waar het de bedoeling zoveel mogelijk geld binnen te halen, drie a vier jaar, zonder goede argumentatie in een van de belangrijkste markten expres een team neerzet zonder spelers, zonder veteranen en zonder enig perspectief. Mocht het werken feliciteer ik de 76ers, maar de uitvoering is tot nu toe totaal niveauloos. Spelersagenten werden vervreemd. De coach mocht het maar uitzoeken en als klap op de vuurpijl was hij nergens vindbaar om de fans uit te leggen, waarom het zo schandelijk slecht was. Nee, ik ben blij dat hij weg is. Tegen tanken en lange termijn beleid, daar heb ik niks op tegen, maar niet op deze wijze. Deze man komt net zoals die Darryl Morrey van de Rockets overal mee weg, omdat ze tot de heilige kerk van de Analytics horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen