NHL Recaps: Dallas pareert aanval Chicago

SportAmerika blikt dagelijks terug op de gespeelde wedstrijden in de NHL. Vannacht negen duels op het programma, waaronder een aantal krakers. O.a. Chicago vs Dallas, Winnipeg vs Boston en Minnesota vs Washington kwamen voorbij. Rowdy van Grieken en Ed Versteeve praten jou bij.
IMG_20160212_071019
Chicago Blackhawks – Dallas Stars
Chicago Blackhawks ontving vannacht Dallas Stars in het United Center. Inzet was de koppositie in de Central Division. Lange tijd waren de Stars ongenaakbaar, maar de Hawks konden op één punt komen. Dallas sloeg de aanval kundig af, het won met 4-2 in Chicago.
De Hawks fans moesten zich na 20 minuten hebben afgevraagd waar ze naar zaten te kijken. Het was tot dan toe de grote Patrick Eaves show geweest. Met een hattrick was hij in grote mate verantwoordelijk voor de 4-0 voorsprong van Dallas na periode één.

In het slotdeel kon Chicago pas wat terug doen via Toews en Kane. Ondanks dat de Stars totaal niet meer in het stuk voorkwamen (SOG 21-2 Chicago), bleef de productie op twee hangen. De Stars namen de punten mee naar huis en deden daarmee prima zaken door voor de vijfde keer in de laatste zes duels te winnen.

Minnesota Wild – Washington Capitals
De Minnesota Wild hebben er behoorlijke portie zand in de motor en dit moet er zo snel mogelijk uit, wil het nog kans behouden op de play-offs. Vannacht kwam de koploper van de NHL op bezoek; de Washington Capitals.
In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide ploegen, maar leidde dit niet tot goals. In de tweede periode viel er veel meer te genieten. Beide ploegen creërden veel kansen, maar het was Alexander Ovechkin die de openingstreffer scoorde voor de Capitals. Drie minuten later scoorde Ovechkin opnieuw, ditmaal op de powerplay. Charlie Coyle scoorde de aansluitingstreffer voor de Wild, maar Ovechkins derde van de avond bracht de marge weer op twee; een hattrick dus voor Alexander de Gr8! In de derde periode vond Ryan Suter het net namens de Wild, waardoor Minnesota weer hoop had en het op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze kwam er echter niet. Chimera vond het lege doel van de thuisploeg. Granlund scoorde vier seconden voor tijd nog de 3-4, maar toen was het al te laat voor Minnesota.

Winnipeg Jets – Boston Bruins
Het is de tweede en laatste ontmoeting tussen deze twee teams dit seizoen. Op de openingsavond van het seizoen versloeg Winnipeg Boston met 2-6 in TD Garden. Vannacht was Boston uit op revanche.
Al vroeg opende Patrice Bergeron de score, waarna Bryan Little twee minuten later de gelijkmaker binnentikte. Een kleine vier minuten voor het verstrijken van periode 1 bracht Eriksson Boston opnieuw op voorsprong, maar trok Nikolaj Ehlers de score weer gelijk namens Winnipeg. Marchand zorgde anderhalve minuut voor het einde van de periode voor dat Boston met een voorsprong de kleedkamer opzocht.
In de tweede periode werd er niet gescoord, maar al vroeg in de derde vond Pastrnak het net. Bergeron en Hayes voegden hier nog een goal per persoon aan toe, waardoor Boston ironisch genoeg met 2-6 won in Winnipeg.

New York Islanders – Los Angeles Kings
New York Islanders wonnen de laatste twee duels, maar zagen stadgenoot en concurrent New York Rangers geen punten laten liggen. Zaak voor de Isles om vannacht zege nummer drie op rij te boeken tegen Los Angeles Kings, koploper in Pacific. New York was gewaarschuwd na de 9-2 zege van LA in Boston. De thuisploeg slaagde glansrijk en won met 5-2.
New York zette in de eerste periode al snel de toon. Met drie treffers nam het een comfortabele voorsprong. Clifford scoorde de 3-1, maar Tavares zette niet veel later de marge weer op drie voor de Isles. LA vocht voor wat het waard was, maar New York gaf geen krimp. Beide teams scoorden nog eenmaal voor een 5-2 eindstand. De derde zege op rij voor New York, die daarmee op één verliespnt van stadgenoot Rangers kwamen.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks
Voor Columbus is het seizoen al verloren gebleken, maar Anaheim heeft daarentegen een play-off positie te verdedigen. De Ducks konden een overwinning dus goed gebruiken.
Het begin was goed van Anaheim, want binnen vijf minuten scoorde David Perron de 0-1. Santorelli verdubbelde de voorsprong laat in de tweede periode, maar nog later die periode scoorde voormalig-Duck William Karlsson de 1-2. In periode drie bracht Ryan Garbutt de marge weer op twee namens Anaheim, maar Saad en Dubinsky verzorgden een comeback voor de Jackets. Atkinson en Wennberg scoorden als enigen in de shoot-out, waardoor Columbus met 4-3 zegevierde.

Ottawa Senators – Colorado Avalanche
Waar Colorado inmiddels een play-off positie bezit, moet Ottawa nog alle zeilen bijzetten om daadwerkelijk in de play-offs te komen. Twee punten tegen de Avalanche zouden van enorme waarde zijn voor de thuisploeg.
Het begin was er echter niet namens Ottawa. Jarome Iginla (tweemaal) en Nathan MacKinnon vonden de touwen achter Sens-keeper Andrew Hammond. Stone en Hoffman zorgden ervoor dat Ottawa nog maar 1 goal op achterstond stond, maar een goal van Blake Comeau bracht de marge weer op twee voor Colorado. Chris Neil scoorde nog de 3-4 vlak voor tijd, maar het was ‘Too little too late’ voor de thuisploeg.

San Jose Sharks – Calgary Flames
San Jose Sharks lijkt samen met LA en Anaheim de top-3 te gaan vormen in Pacific. De Sharks konden de achterstand op de Kings terugbrengen naar vijf punten. Dan moest er gewonnen worden van division rival Calgary Flames.
De Flames schoten uit de startblokken en namen binnen zes minuten een 2-0 voorsprong. Wingels bracht San Jose op 2-1, maar Monahan en Backlund zorgden voor een 4-1 stand na 20 minuten. San Jose leek wakker geschud want aan de hand van Couture en Marleau scoorden het vier unanswered goals. De Sharks leverden de voorsprong weer in door een powerplay goal van Russell. In overtime werd niet meer gescoord, shootouts moesten de beslissing brengen. Daarin pakte Calgary het bonuspunt via Jiri Hudler die de beslissende treffer op zijn naam schreef.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs
Edmonton Oilers en Toronto Maple Leafs lijken zich neergelegd te hebben bij uitschakeling voor het post-season. De Leafs deden deze week nog van zich spreken met een block buster trade met Ottawa, terwijl de Oilers opvielem met twee ruime nederlagen. Edmonton pakte vannacht de zege; Toronto werd met 5-2 aan de zegekar gebonden.
Connor McDavid en Jordan Eberle namen Edmonton op sleeptouw in dit duel. McDavid zette de thuisploeg op voorsrong, waarna Toronto via Leivo langszij kwam. Eberle zette Edmonton met twee treffers op 3-1,

Gardiner bracht Toronto weer op één treffer. In het slotgedeelte van de wedstrijd maakte McDavid zijn tweede van de avond en noteerde Eberle een hattrick voor een 5-2 zege voor Edmonton. Beide ploegen blijven nummer laatst in respectievelijk Pacific en Atlantic.
Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres
De Flyers konden na drie nederlagen wel weer eens een zege gebruiken om de race voor een playoff ticket in Metro levend te houden. Vannacht kwam Buffalo Sabres op bezoek en dat bleek de juiste tegenstander om vertrouwen te tanken. Philadelphia won met 5-1.
Na een doelpuntloze eerste periode waarin Buffalo de betere was, maar niet scoorde, grepen de Flyers in deel twee het initiatief. Met liefst vier treffers sloeg de thuisploeg het beslissende gat. McGinn deed nog iets terug voor de Sabres, maar amper 30 tellen later zorgde Cousins met zijn eerste treffer van het seizoen voor de 5-1 eindstand. De Flyers staan op vier punten van Pittsburgh, die een wildcard plek bezetten op dit moment.