Bucks, Thunder winnen laatste pre-All-Star potten

Milwaukee Bucks v Brooklyn Nets
Slechts twee wedstrijden waren er vannacht, vlak voor het All-Star Weekend komende zaterdag en zondag Amerikaanse basketballfanaten op het puntje van hun stoel laat zitten. En hopelijk valt er dan meer te beleven, want de wedstrijden tussen enerzijds Oklahoma City en New Orleans, en anderzijds Washington en Milwaukee waren lang niet altijd om vrolijk van te worden.

Vooral het duel tussen de Bucks en de Wizards was bij vlagen slaapverwekkend. Hoewel de Bucks aan het langste eind trokken (het werd 99-92 voor Milwaukee) was er van ‘fear the deer’ weinig spraken. Als een stel lethargische Bambi’s op glad ijs trokken ze ten strijde, en ze hadden het geluk dat Washington nóg minder zin had om het beste beentje voor te zetten. Charles Barkley grapte op TNT terecht dat het leek alsof “de wedstrijd in slow-motion werd gespeeld”.
Eigenlijk waren de spitsvondige oneliners van de voormalige Round Mound of Rebound het hoogtepunt van de wedstrijd. “When you have two ugly girls fightin’, one of ‘em gotta win”, aldus Sir Charles bij het zien van de wedstrijdbeelden. Vooral de statische en slechte verdediging van de Wizards moest het ontgelden. Zelfs richting het einde van de wedstrijd haalden de hoofdstedelingen niet het onderste uit de kan.

Desalniettemin haalden zowel John Wall (vijftien punten, tien assists) als Marcin Gortat (veertien punten, tien rebounds) een double-double, al moet daarbij wel aangetekend worden dat Wall met zijn zeven turn-overs in de buurt was van een vervelende triple-double.
De Bucks deden het niet bijzonder veel beter (ze hadden meer turnovers dan de Wizards), met uitzondering van Khris Middleton. Met 27 punten, 9 assists en 6 rebounds was hij een van de weinige lichtpuntjes in de wedstrijd. Giannis Antetekounmpo had een op zich keurige double-double met zeventien punten en veertien rebounds.
Pelicans met huid en haar verslonden door Thunder
Het aangeschoten wild dat New Orleans heet had vannacht geen schijn van kans tegen Oklahoma City (95-121). Het was sowieso een pijnlijke ontmoeting, aangezien de vrouw van Monty Williams, assistent-coach van OKC en voormalig coach van de Pelicans, twee dagen geleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk overleed. Veel spelers waren daardoor aangeslagen.

“We houden van het spelletje, maar dat is niet het belangrijkste,” zei Durant over de tragische dood van Williams’ vrouw. “We vinden het fantastisch om te doen, maar relaties, familie – dat soort dingen – dat is het meest belangrijke in het leven.”
Durant hechtte vanzelfsprekend niet zoveel waarde aan zijn prestaties op het veld. Hij speelde ingetogen, scoorde 23 punten, en liet het ‘spectaculaire’ aspect over aan zijn ploeggenoot Russell Westbrook. Die was met 23 punten, 10 assists en 9 rebounds angstvallig dicht bij een zoveelste triple-double, en dat in slechts 29 minuten speeltijd.

Anthony Davis (23 punten) en Jrue Holiday (eveneens 23 punten) probeerden de Pelicans nog lichtelijk op sleeptouw te nemen, maar weinig lijkt dit seizoen te lukken voor New Orleans. Veel had de poging daarom niet om het lijf. De Pelicans blijven steken op slechts twintig zeges, en Davis zal dit seizoen zijn lol moeten halen uit zijn verkiezing tot All-Star reserve.
Score Sheet
Washington Wizards @ Milwaukee Bucks: 92-99
New Orleans Pelicans @ Oklahoma City Thunder: 95-121
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen