NHL Recaps: Ook de Anaheim Ducks bemachtigen Play-Off spot

Boston Bruins – Florida Panthers
De alsmaar spannender wordende strijd om de divisietitel in de Atlantic kende vannacht een nieuw hoofdstuk; de Panthers en Bruins namen het vannacht tegen elkaar op in Massachussets. Boston had de winst nodig om in het spoor van Tampa Bay en Florida te blijven, terwijl Florida bij winst de koppositie van Tampa Bay zou overnemen.
In de eerste periode werd er niet gescoord. Dit was in de tweede periode niet het geval. Ryan Spooner opende na een kleine acht minuten spelen de score namens Boston. Reilly Smith maakte acht minuten later gelijk, waarna Vincent Trocheck vlak voor het einde van de periode shorthanded Florida op voorsprong zette. Jussi Jokinen en Jonathan Huberdeau maakten het feest compleet, door elk oook een doelpunt toe te voegen. Florida won met 1-4.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens
De Red Wings waren gebaat bij een winstpartij tegen de Canadiens, aangezien zij dan op gelijke hoogte bleven met de Philadelphia Flyers in de race om een tweede wildcard.
In de eerste periode wisten alleen de Red Wings op het scoreboord te komen, dankzij een goal van Riley Sheahan. Al vroeg in de tweede periode bouwen de Red Wings hun voorsprong uit, dit keer scoort Luke Glendening in een ietwat warrige situatie. Aan het eind van de tweede periode staan de Red Wings zelfs 4-0 voor. Sheahan tekent voor zijn tweede van de wedstrijd en Anthony Mantha maakt zijn eerste NHL goal in zijn carrière. De Canadiens maken het nog wel even spannend in de laatste periode, de drie goals blijken echter niet genoeg te zijn.

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers
De beide wildcard races kwamen vanavond samen in Colorado. Colorado Avalanche ontving Philadelphia Flyers, dat in een hevige wildcard race is verwikkeld in het oosten. Colorado zelf moet Minnesota Wild zien te passeren en kwam twee keer op voorsprong in dit duel. Twee keer was het echter niet genoeg. De 2-1 voorsprong die Colorado had in de derde periode ging verloren dankzij goals van Radko Gudas en Claude Giroux in een tijdsspanne van 19 seconden. In de resterende vijf minuten kon Colorado geen gelijkmaker produceren, Philadelphia scoorde nog een empty netter voor een 2-4 eindstand.

Minnesota Wild – Calgary Flames
De eerste periode van de wedstrijd tussen de Flames en de Wild was een waar spektakel, Zach Parise scoorde namens de Wild drie keer en dat is zijn derde hattrick van het seizoen. Johnny Gaudreau doet nog wat terug namens de ploeg uit Calgary. Aan het begin van de tweede periode zorgt een fraai schot van Jakub Nakladal ervoor dat het verschil tussen de twee ploegen nog maar één punt bedraagt. Daarna lopen de Wild echter weg bij de Flames, Spurgeon maakt twee powerplay goals, waarna Nino Niederreiter het definitief afmaakt namens de ploeg uit Minnesota.

San Jose Sharks – Edmonton Oilers
Voor de tweede wedstrijd op rij had San Jose de mogelijkheid om de play-offs veilig te stellen. Deze kans had het dinsdag ook al, maar toen werd er van St. Louis verloren. Vannacht waren de Oilers de tegenstander in Californië.
In de eerste periode begon San Jose goed. Tommy Wingels zette de Sharks al vroeg op 1-0, waarna Joe Pavelski acht minuten later de 2-0 scoorde. Toen kwam Edmonton in de tweede periode. Lauri Korpikoski scoorde al vroeg in de periode de aansluitingstreffer, waarna Taylor Hall en Adam Clendening het net vonden. Patrick Marleau maakte nog gelijk, maar Patrick Maroons goal gaf Edmonton een 3-4 voorsprong na veertig minuten. Jordan Eberle en Taylor Hall voegden hier elk nog een goal aan toe; 4-6 Oilers.

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks
De Anaheim Ducks kennen een goed seizoen en kunnen dat bekronen met een Play-Off plaats in de wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs. De Maple Leafs kunnen, als zij winnen, voor het eerst sinds begin januari drie wedstrijden achter elkaar winnen.
Na het eindsignaal van de eerste periode staan de Maple Leafs met 2-1 voor en tevens bouwen zij hun voorsprong al snel uit naar 4-1. Aan het eind van de tweede periode staat het echter 4-3, doordat de Maple Leafs vlak voor het eindsignaal van de tweede periode twee goals moeten incasseren. In de laatste periode van de wedstrijd komen de beide teams op gelijke hoogte, waarna Nazem Kadri het afmaakt voor de Maple Leafs in overtime. Ondanks het verlies, weten de Ducks wel een Play-Off plaats te clinchen.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings
De Kings stelden deze week hun ticket voor de play-offs veilig, maar van een divisietitel is nog geen sprake. Daarom moeten er nog steeds punten worden behaald. De Jets, die in een race naar de bodem van de ranglijst verwikkeld zitten, waren vannacht de gastheren van deze Kings.
In de eerste periode werd er niet gescoord, maar dit was met name de verdienste van Jets-keeper Ondrej Pavelec, die veertien reddingen maakte. De overmacht van LA zette zich voort in de tweede, maar dit keer werd er wel gescoord en wel in de persoon van Anze Kopitar. Adam Lowry maakte echter met ruim anderhalve minuut in de periode gelijk. Hierop bouwde Winnipeg voort in de derde; Dustin Byfuglien, Paul Postma en Drew Stafford (empty net) scoorden, waardoor de Jets met 4-1 wonnen.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils
Scott Wedgewood stond in zijn tweede NHL start tegen Sidney Crosby en diezelfde Crosby testte Wedgewood al na acht seconden. Wedgewood slaagde voor de test en daardoor kon Kyle Palmieri aan de andere kant de Devils op voorsprong zetten. Palmieri was de grote man met Wedgewood voor de Devils, want Palmieri scoorde in periode één zelfs twee keer. Scott Wedgewood noteerde een shutout, Adam Henrique besloot de eindstand op 0-3. De Penguins vergeten uit te lopen ten opzichte van New York Islanders en New Jersey Devils mag nog stiekem hopen op een plek in de play-offs.

Nashville Predators – Vancouver Canucks
Nashville Predators hoopt Chicago Blackhawks nog te passeren voor de derde plek in de divisie, terwijl Vancouver Canucks nergens meer voor strijdt. Daardoor kan de ploeg vrijuit spelen en dat leverde een vroege 0-2 voorsprong op door goals van Bo Horvat en Daniel Sedin. Deze voorsprong bleef lang staan, pas in de laatste tien minuten van de derde periode kon Nashville wat terugdoen. Goals van James Neal en Filip Forsberg volgden elkaar toen snel op en dus moest het duel worden beslist in shootout. Daarin pakte Nashville een voor hun belangrijk laatste punt. Craig Smith schoot de beslissende poging binnen.

Arizona Coyotes – Dallas Stars
Een interessante confrontatie tussen de Arizona Coyotes en de Dallas Stars, de leiders van de Western Conference.
In de eerste periode houden de goalies de twee ploegen op de been, alleen Connor Murphy en Ales Hemsky weten pas laat in de periode te scoren. Martin Hanzal maakt in de tweede periode een goal en nadert de 100 NHL goals in zijn carrière, waardoor de Coyotes de leiding in de wedstrijd nemen. Tevens krijgen de Coyotes nog een penalty shot nadat Richardson is gevloerd, maar die kans wordt onbenut gelaten. In het slotakkoord van de wedstrijd maakt Martin Hanzal zijn tweede goal van de avond, waardoor de overwinning voor de Coyotes is veilig gesteld.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes
Twee teams in de Metropolitan die allebei geen uitzicht meer hebben op de play-offs. Columbus is officieel al uitgeschakeld, terwijl Carolina alleen in theorie de postseason nog kan behalen. Vannacht ontmoetten deze twee teams elkaar in Ohio.
Gedurende de eerste periode wisten keepers Eddie Lack (Carolina) en Sergei Bobrovsky (Columbus) de nul te houden. Dit gold echter niet voor de tweede periode. Matt Calvert wist laat in de periode het net achter Lack te vinden; 1-0 Columbus. In de derde periode kwam Carolina echter terug, en snel! Binnen tweeëneenhalve minuut stond het ineens 1-3 voor de Hurricanes, door goals van Rask, Terry en Lindholm. Boone Jenner scoorde kort daarna nog de 2-3, maar dichterbij zou Columbus niet komen.