NHL PotD: Panthers krijgen penalty door ratten op ijs

Elke dag blikt de NHL redactie van SportAmerika terug op de gespeelde wedstrijden, met een apart hoogtepunt van de wedstrijden in onze NHL Play of the Day.
Niet elke traditie wordt overal even gewaardeerd, maar dat de scheidsrechters een traditie van Florida Panthers niet kunnen waarderen, is wel duidelijk geworden in het duel tegen New Jersey Devils. In 1995 doodde captain Scott Melanby een rat in de kleedkamer met zijn stick, om vervolgens met zijn stick twee goals te maken in hetzelfde duel. Later dat seizoen wisten de Panthers verrassend de Stanley Cup Final te bereiken en sindsdien is de ratten traditie geboren. De Panthers hadden de plastic ratjes zelfs eigenhandig uitgedeeld aan hun fans.
Bij de eerste goal van Jonathan Huberdeau werden de ratten dan ook meteen het ijs op gegooid. Er volgde echter al snel een waarschuwing op het grote scherm.
IMG-20160401-WA0001
Daar hield het echter niet mee op. Bij de tweede en later ook bij de derde goal, regende het weer ratten. De Panthers hadden graag gezien dat de ratten na de wedstrijd op het ijs werden gegooid, in de regels staat dat wanneer supporters voorwerpen op het ijs gooien tijdens de wedstrijd, de thuisploeg een minor penalty voor delaying the game kan krijgen.

Jaromir Jagr was bepaald niet blij met de ongebruikelijke tijdstraffen. Hij neemt de fans niets kwalijk, maar wel de scheidsrechters en de league.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen