Work is beautiful: de beste blue-collar spelers tot nu toe (5)

hassan-whiteside-jonas-valanciunas-nba-toronto-raptors-miami-heat1-850x560
Onze definitie van een blue-collar speler?
Een betrouwbare role player die harder werkt dan de spelers rond hem en ondanks zijn beperkte of eendimensionale skills zijn team vooruit helpt.
Elke maand gunnen we de tien beste blue-collars een stukje van de spotlight. Let wel: om in aanmerking te komen mag de speler A) nog nooit een All-Star zijn geweest, B) geen rookie zijn, C) minstens 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en D) niet in de top-3 van minutes played zitten.
Here we go!
1. Hassan Whiteside, Miami Heat (Vorige maand: 1)
Whiteside is een monster sinds de All-Star break. De komst van Joe Johnson en Whitesides daaraan gekoppelde move naar de bank, hebben mooie dividenden opgeleverd. In de laatste 20 wedstrijden laat hij 18.4 PPG, 13.6 RPG en 3.5 BPG optekenen. Efficiënt is hij ook, trouwens. Getuige daarvan zijn field goal percentage van .628 in maart. Niet slecht voor iemand die ‘amper’ 981.000 dollar verdient dit seizoen.

2. Jonas Valanciunas, Toronto Raptors (Vorige maand: 2)
Pas op, Cavaliers! De Raptors (50-24) zijn volop de standings aan het bestormen en zouden wel eens het top seed kunnen wegkapen. Big man Valanciunas speelt een sleutelrol in het verhaal: met zijn harde werk rond de basket, honger naar rebounds en 2.8 BPG geeft hij de Raps een center om ‘u’ tegen te zeggen.

3. Evan Turner, Boston Celtics (Vorige maand: 6)
De blessure van do-it-all forward Jae Crowder was niet zonder gevolgen voor de Celtics, maar toch diens verlies aan hustle grotendeels goedgemaakt door anderen. Evan Turner, bijvoorbeeld, schakelde een versnelling hoger en mocht zelfs zes wedstrijden starten in maart. Zijn gemiddelden? 11.4 PPG, 5.5 RPG en 4.4 APG.

4. Steven Adams, Oklahoma City Thunder (Vorige maand: 5)
Snorremans Steven Adams blijft een spilfiguur voor de Thunder (52-24), die op het juiste moment hun groove lijken te vinden. De Nieuw-Zeelander kent zijn rol, werkt hard en loopt de pick-and-roll tot perfectie met pogo stick point guard Russell Westbrook. Na de All-Star break klom zijn field goal percentage trouwens naar .651, not too shabby.

5. Darrell Arthur, Denver Nuggets
Power forward Darrell Arthur laat in maart gemiddeldes optekenen van 8.2 PPG en 4.5 RPG in 25 minuten per wedstrijd. Tussen 8 maart en 23 maart (negen wedstrijden) scoorde hij zes keer in dubbele cijfers, wat wel eens een ommekeer zou kunnen betekenen. Zeker als hij blijft rebounden en aan zijn efficiëntie sleutelt.

6. David Lee, Dallas Mavericks
Sorry, Zaza Pachulia. Forward David Lee, een van de vele buyout-slachtoffers in februari, bewijst sinds zijn komst dat hij een NBA-team nog altijd iets heeft te bieden. Lee speelde 15 wedstrijden in maart en deed 9.9 PPG en 7.3 RPG in het mandje. Het zou wel eens kunnen dat de Mavs dankzij zijn resurgence de Jazz of Rockets uit de playoffs stoten.

7. Kris Humphries, Atlanta Hawks
Ex-Kardashian Kris Humphries is nog zo’n buyout die de juiste situatie vond. De hardwerkende power forward werd opgepikt door Atlanta (45-31), waar hij  al 15 wedstrijden het beste geeft van zichzelf. Met zijn 7.8 PPG en 4.1 RPG is Hump een mooie sub voor als Al Horford of Paul Millsap op de bank zitten.

8. Alan Crabbe, Portland Trailblazers (Vorige maand: 7)
Shooting guard Alan Crabbe doet het goed voor de Blazers. Hij is een duiveltje in een doosje en zorgt als geen ander voor een boost met zijn scorend vermogen.

9. Marvin Williams, Charlotte Hornets
Williams is niet de meest spectaculaire speler, maar hij rijgt dit jaar een mooi seizoen aaneen voor de Hornets. Hij werkt hard voor zijn 13.6 PPG en 6.0 RPG, en zijn gloednieuw driepuntschot – een wapen dat oefening vraagt – is een mooi teken van zijn toewijding. Williams is geen Curry, maar hij knalt er in maart toch maar 2.1 binnen per wedstrijd.

10. Rodney Hood, Utah Jazz (Vorige maand: 9)
Forward Rodney Hood is misschien iets minder efficiënt dan vorige maand, maar met zijn 13.8 PPG is hij een belangrijke spil voor de Jazz, die momenteel volop vechten voor een plaatsje in de playoffs.

Dropped out: Dennis Schröder (3), Tony Allen (4), J.J. Redick (8), Zaza Pachulia (10)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen