NHL Play-Offs: weer Tkachuk! Panthers zetten opnieuw hun tanden in Canes

Na een ongekende thriller in Game 1 was het afgelopen nacht tijd voor Game 2 in de Eastern Conference Final tussen de Carolina Hurricanes en Florida Panthers. De bezoekers uit de Sunshine State hadden nog de minste last van de vermoeidheid. Zij sleepten één van de langste wedstrijden in de historie immers nog uit het vuur. Of de Panthers ook in Game 2 wisten te verrassen, lees je in onze recap.


EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 2: CAROLINA HURRICANES – FLORIDA PANTHERS

Met Antti Raanta tussen de palen wilden de Canes heel snel die nare smaak van Game 1 wegspoelen. Jalen Chatfield had de boodschap begrepen, want de 27-jarige blueliner was er als de kippen bij om de score te openen. Gustav Forsling dacht snel te antwoorden, maar door zijn treffer ging een streep. Net als even later door de goal van Jack Drury. Die tweede treffer kwam Carolina wel toe. Zij waren oppermachtig in de eerste periode en noteerden niet minder dan 20 SOG.

De ooit zo verguisde Sergei Bobrovsky hield zijn Panthers op de been en werd in de tweede periode beloond voor zijn diensten. Een knappe goal van Aleksander Barkov bracht ’t evenwicht terug en was op dat moment niet eens meer onverdiend. De storm was gaan liggen en Barkov vond dat het nu tijd was voor de Cats om zich wat meer te laten zien. Zijn treffer zorgde niet alleen voor balans op het scorebord, maar ook op het ijs waren de teams veel meer aan elkaar gewaagd.

Kansen waren er voor beide teams, maar noch Bobrovsky, noch de prima acterende Raanta wenste te capituleren. In OT moest toch één van de goalies zich gewonnen geven en helaas voor de Hurricanes was het weer die van hen. Jesperi Kotkaniemi liep tegen een straf aan en dat was de kans waar de Panthers op hadden gewacht. Voor de tweede wedstrijd op rij kroonde Matthew Tkachuk zich toch gamewinner. De sterspeler stuurt zijn Cats met een 2-0 voorsprong naar Florida.

UP NEXT:

Is dit dan het jaar van de Cats? Vorig jaar de Presidents’ Trophy en een snelle uitschakeling, maar nu lijkt alles mee te zitten. Sergei Bobrovsky piekt op het juiste moment en Matthew Tkachuk is lights out in deze serie.

Carolina is doorgaans niet te kloppen in Raleigh, maar in Florida hebben ze die memo waarschijnlijk niet gekregen. Antti Raanta toonde zich een uitstekende vervanger voor Frederik Andersen. De Fin kon een nederlaag echter niet voorkomen. Het maakt dat de Canes dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) al een beetje met de rug tegen de muur staan als Game 3 begint.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 2-0

Cover photo: Grant Halverson

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen