NHL Play-Offs: Golden Knights op voorsprong in Western Conference Final

Nadat gisteren Florida Panthers en Carolina Hurricanes de Eastern Conference Final aftrapten met een marathonwedstrijd, schoten afgelopen nacht Vegas Golden Knights en Dallas Stars de Western Conference Final in gang. Net als in het oosten werd ook deze wedstrijd niet binnen zestig minuten beslist. Bett Howden werd de gevierde man aan de kant van de Knights.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 1: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – DALLAS STARS

Nadat Florida Panthers en Carolina Hurricanes op vrijdagnacht de wedstrijd tot 4-OT (!) niet konden beslissen, openden ook Vegas Golden Knights en Dallas Stars Game 1 met een overtime. Brett Howden liet Dallas echter voor de derde maal dit postseason met een achterstand een serie aanvangen.

De Stars opende de score aan het einde van de eerste periode. Roope Hintz opende het bal door de puck panklaar voor de stick van Jason Robertson te leggen, 0-1. Toch was het voornamelijk Vegas wat de klok sloeg deze wedstrijd en via twee goals van William Karlsson leek het duel wederom op routine en ervaring uitgespeeld te kunnen worden. Met nog twee minuten op de klok in de derde periode schoot Jamie Benn de wedstrijd richting overtime, 2-2.

Waar het in Carolina behoorlijk uit de hand liep qua overtime, was het in Las Vegas binnen anderhalve minuut beklonken. Brett Howden scoorde de game-winning goal en schonk hiermee de fanschare in Sin City de eerste overwinning van deze serie.

UP NEXT

Head coach Peter DeBoer zal ongetwijfeld in zijn vuistje hebben gelachen toen hij zag dat uitgerekend Vegas Golden Knights zijn tegenstander op weg naar de Stanley Cup Final zou zijn. Met overtuigend ijshockey werden de Texanen afgelopen nacht echter vakkundig aan de kant gezet. Game 2 staat aankomende zondag gepland en eindelijk mogen de Nederlandse ijshockeyfans weer eens live genieten van het spektakel. De aanvangstijd is namelijk 21:00 uur! Eens zien wat voor konijn de Stars uit de hoge hoed kunnen toveren.

Tussenstand: Vegas leidt de serie, 1-0

Coverfoto: The Canadian Press