NHL Play-Offs: Golden Knights wederom na overtime de sterkste

Vegas Golden Knights en Dallas Stars stonden afgelopen nacht wederom tegenover elkaar voor Game 2 in de Western Conference Final. Na een overtime overwinning voor de Knights in Game 1, besloeg de ploeg van head coach Peter DeBoer met een ander strijdplan ten ijs. Alsof beide ploegen het erom deden, werd ook dit onderonsje in overtime beslist.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 2: VEGAS GOLDEN KNIGHTS – DALLAS STARS

Vegas Golden Knights en Dallas Stars stonden gisteravond voor een tweede maal tegenover elkaar in de Western Conference Final. Na een overtime overwinning voor de Knights in Game 1, werd ook deze wedstrijd niet in zestig minuten beslist.

De eerste periode was het aftasten geblazen van beide kanten. Ondanks een handjevol schoten, stond het na twintig minuten 1-1. Na een vroege voorsprong voor de Stars – goal Miro Heiskanen – trok Mark Stone de boel halverwege de eerste weer in evenwicht. Ook in de tweede periode was het meer spannend dan goed, met alleen een treffer van Jason Robertson als voornaamste opvallendheid.

Het spelbeeld draaide in de derde periode volledig om. Vegas drukte vol op de blue-line van Dallas en werd het eveneens een stuk fysieker ijshockey. De zo gevreesde Golden Knights forecheck resulteerde met nog 2:30 minuten op de klok in de gelijkmaker. Jonathan Marchessault werd andermaal de gevierde man en trok ook Game 2 richting overtime. Chandler Stephenson schonk zijn ploeg een 2-0 serie voorsprong, door na iets meer dan een minuut de puck achter Jake Oettinger te werken.

UP NEXT

Met de tweede overwinning voor eigen publiek trekt de WCF voor de volgende twee wedstrijden richting het American Airlines Centre in Dallas. Dallas leek over de gehele wedstrijd meer grip op de forecheck van de Knights gekregen te hebben, dus Game 3 zal een tactisch steekspel gaan worden.

Coverfoto: NHL.com