NHL Play-Offs: Vegas Golden Knights ‘vintage’ en completeert Stanley Cup Final

Het is zover! De Stanley Cup finalisten zijn bekend. Nadat Florida Panthers zich van de week met een heuze sweep Carolina Hurricanes aan de kant zette, wierp Vegas Golden Knights zich afgelopen nacht als tegenstander in de SCF op. De woestijnbewoners waren in Game 6 een klasse apart en veegde de vloer aan met Dallas Stars, 0-6.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 6: DALLAS STARS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Het hing al een tijd in de lucht, maar Vegas Golden Knights heeft zich afgelopen nacht dan eindelijk geplaatst voor de tweede Stanley Cup Final uit haar nog altijd jonge bestaan. De in 2017 opgerichte franchise rekende — met enige vertraging — over zes wedstrijden af met Dallas Stars. De wijze waarop de Conference titel werkelijk werd, overtrof zelfs de verwachtingen van de fans uit Sin City.

De frustratie aan de kant van de ‘goudhelmen’ moet groot geweest zijn, toen Dallas Stars zowel Game 4 als Game 5 aan de zegekar bonden. Voorafgaand aan de zesde ontmoeting met de Texanen werd er dan ook in de kleedkamer een hartig woord met elkaar gesproken. Game 6 begon Vollgass met kansen over en weer. Vegas kwam via William Carrier reeds na krap vier minuten op voorsprong. De forward was goalie Jake Oettinger te snel af en luidde het “Vegas kwartiertje” in. De ploeg van head coach Peter DeBoer stond met de rug tegen de muur en mocht niet klagen dat het na goals van William Karlsson en Keegan Kolesar “slechts” 0-3 stond.

Net als in Game 3 bleek ook deze on the road in het voordeel van de Knights uit te gaan vallen. Bruce Cassidy had zijn zaken wederom uitstekend voor elkaar en de Pacific Division winnaar kwam nimmer meer in de problemen. Jonathan Marchessault, William Karlsson en Michael Amadio bepaalden uiteindelijk de eindstand op 0-6.

UP NEXT

De NHL mag aan het einde van het seizoen één van beide franchises haar eerste Stanley Cup in de historie uitreiken. Beide teams staan logischerwijs nog altijd op de zo gehate nul. De Panthers verloren in 1996 van Colorado Avalanche en de Golden Knights in haar inauguratiejaar (2018) van Washington Capitals.

Na afloop kreeg Vegas uiteraard de Clarence S. Campbell Bowl — winnaar Western Conference — uitgereikt. Ieder jaar is er discussie over de “vloek” die op het aanraken van de trofeeën van de Western en Eastern Conference zou rusten. Florida Panthers poseerde er van de week trots mee, de Golden Knights niet. Game 1 staat aankomende zaterdag 3 juni gepland, met Vegas in het thuisvoordeel.

Wie het ook moge worden, de Stanley Cup Final is nu al historisch.

Coverfoto: Gareth Patterson

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen