NHL play-offs: Vasilevskiy is Canes opnieuw te machtig

De eerste ronde is definitief achter de rug. In de nacht van woensdag op donderdag beginnen Winnipeg en Montreal aan hun verrassende match-up in de North Division. Dit zal de laatste tweede ronde zijn die van start gaat. Die halte zijn Tampa Bay en Carolina al gepasseerd. Zij speelden afgelopen nacht hun tweede wedstrijd in de tweede ronde al en natuurlijk brengt SportAmerika een uitgebreide samenvatting van dit duel.

CENTRAL DIVISION

Veel statistieken waren in het voordeel van de Hurricanes in Game 1, maar de belangrijkste sprak in ’t voordeel van de bezoekers. Rod Brind’Amour zag zijn team de wedstrijd grotendeels controleren, vaker op goal schieten, maar wel met 2-1 verliezen. De Carolina Hurricanes hadden de grootst mogelijke moeite het Andrei Vasilevskiy moeilijk te maken. Dit terwijl de doorgaans zo betrouwbare Alex Nedeljkovic in de slotfase een op het oog houdbaar schot van Barclay Goodrow liet glippen.

De rookie zal zinnen op wraak in Game 2 en hetzelfde geldt voor zijn ploeggenoten. Carolina zal ongetwijfeld weer vaak voor Vasilevskiy opduiken, maar ze zullen nu iets moeten vinden om de Rus te verslaan. Het zal ook moeten. De Canes zijn het thuisvoordeel al kwijt door de nederlaag in Game 1 en kunnen zich tegen deze opponent geen 2-0 achterstand in de serie veroorloven. Ze zullen in elk geval opnieuw uit de sin bin moeten blijven. De Lightning scoort 39,1% op de powerplay en dat mogen we gerust ijzersterk noemen. Zeker vergeleken met de 20,8% van Carolina.

DE HEADLINES

Het vraagstuk Vasilevskiy moest dus worden opgelost. Daarvoor moesten ze eerst bij de Rus in de buurt komen, maar dat was ook nu weer geen probleem voor de Hurricanes. Zij kregen in de eerste periode de beste kansen, maar de trekker overhalen bleek nog niet zo eenvoudig. Vasilevskiy had het niet overdreven druk, maar dat wat hij moest doen, deed de Rus goed. Alweer. Aan de andere kant van het ijs kende ook Nedeljkovic een rustige periode. Met 0-0 zochten de teams de kleedkamers op voor de eerste intermission.

Carolina trok in de tweede periode het initiatief naar zich toe. Vasilevskiy werd er echter niet warm of koud van. Alex Killorn gaf zijn goalie nog een steuntje in de rug door praktisch vanuit het niets de score namens Tampa Bay te openen. Nog meer tegenwind voor de jonge Canes. Bijna was ’t nog erger geworden voor Carolina, maar een schot van Jan Rutta raakte de lat. Niet lang daarna leek Martin Necas eindelijk Vasilevskiy te verschalken, maar de aanvaller kreeg de puck niet tussen de palen.

Een achterstand is natuurlijk nooit ideaal, maar één goal is nog wel te doen. Halverwege de derde periode werd de berg veel hoger toen Anthony Cirelli er 0-2 van maakte. De Hurricanes drukten, maar de Lightning toonde zich veel effectiever. Brind’Amour zag zijn ploeg meer dan 30 doelpogingen wagen. Met één van de laatste vonden ze dan eindelijk een gat in de muur van Vasilevskiy. De treffer van Andrei Svechnikov kwam echter veel te laat.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand: Tampa Bay leidt met 2-0

Het begint voor Carolina obsessieve vormen aan te nemen. De ploeg probeert er alles aan te doen om de Lightning aan het wankelen te brengen, maar die ploeg lijkt op dit moment simpelweg te sterk. En te effectief. De verwachting is dat Carolina het voorlopig ook moet stellen zonder Vincent Trocheck. Hij moest in de derde periode geblesseerd het strijdtoneel verlaten en Brind’Amour verwacht hem zeker vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) niet terug voor Game 3. Dit duel wordt in Tampa Bay gespeeld. De Canes wisten daar slechts één van de vier wedstrijden te winnen tijdens het reguliere seizoen.

Cover photo: James Guillory/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen