NHL Play-Offs: Stars maken einde aan sprookje Kraken

We zoeken nog één team om ’t veld voor de Conference Finals compleet te maken en dat team komt uit het treffen tussen de Dallas Stars en Seattle Kraken. De Stars weten zich gesteund door het eigen publiek, maar in Denver weten ze inmiddels dat dit voor de Kraken geen bezwaar hoeft te zijn. Hoe dit duel is afgelopen en wie zich dus als vierde en laatste mag melden in de Conference Finals, lees is in onze recap.

WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 7: DALLAS STARS – SEATTLE KRAKEN

Zonder Daniel Sprong hoopten de Seattle Kraken op een volgende stunt, maar in deze Game 7 troffen ze wel een veel scherper Dallas dan in Game 6. Het deerde de bezoekers niet. Zij doen al het hele postseason stoïcijns hun ding en werken vooral ontzettend hard. De Stars hadden voor eigen publiek wel degelijk een licht overwicht, maar hun schoten bereikten maar zelden Philipp Grubuaer. Telkens gooide weer een van diens ploeggenoten zich voor een schot.

Pas diep in de tweede periode werd de impasse gebroken. Wie anders dan Roope Hintz, met zijn negende van de play-offs, bracht de fans in het American Airlines Center op de banken met de 1-0. Daarmee zette hij Seattle voor een loodzware opgave, want de Stars hadden deze play-offs nog niet verloren als ze met een voorsprong aan de derde periode begonnen.

Met nog zeven minuten op de klok gaf Wyatt Johnston met een prachtige backhand wat rust in de harten van de Stars. Een wanhoopsoffensief was het enige wat Seattle nog restte, maar het helpt dan ook niet als je, zoals Oliver Bjorkstrand, het aluminium raakt. Het was ’t kleine beetje geluk dat Jake Oettinger op een avond als deze ook nog had. Diezelfde Bjorkstrand verpestte de shutout, maar met nog een paar tellen op de klok, kwam die aansluitingstreffer te laat voor Seattle. Niet zij, maar Dallas mag het in de WCF opnemen tegen de Vegas Golden Knights.

UP NEXT:

Dallas plaatst zich voor het eerst sinds 2020 voor de Western Conference Final, die in de nacht van vrijdag op zaterdag begint in Vegas. De Stars zijn in drie wedstrijden nog foutloos dit seizoen tegen de Golden Knights, maar voor hen zou het wel lekker zijn als sterspeler Jason Robertson z’n scoring touch op tijd weet terug te vinden. Tegen Seattle was Robertson in zeven wedstrijden niet één keer trefzeker.

Voor de Kraken eindigt een mooi seizoen in mineur. Ze schakelden de titelverdediger uit in de eerste ronde en hadden ook hun kansen in de tweede. Hoewel ’t gevoel nu nog anders zal zijn, moet de fanbase vooral trots zijn. Trots dat de franchise al in ’t tweede jaar de play-offs bereikt en vooral trots op de manier waarop het management beleid voert. Steentje voor steentje wordt gebouwd aan een mooi bouwwerk en we hebben zeker nog niet het laatste gehoord van deze Seattle Kraken.

Eindstand in de serie: Dallas wint met 4-3

Cover photo: Tony Gutierrez/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen