Spurs veroveren #1 pick tijdens Draft Lottery

Afgelopen nacht was het moment daar: de NBA Draft Lottery voor de 2023 NBA Draft van volgende maand. De #1 pick, die voor Victor Wembanyama zal zijn, ging na lang wachten naar de San Antonio Spurs.

Voorafgaand aan de draft lottery hadden de Spurs, Hornets, Trail Blazers, Rockets, Pistons en Magic de meeste kans op de #1 pick in de draft. Het ging in de slotfase van de draft lottery tussen de Hornets en Spurs, waarin de Spurs als laatste uiteindelijk genoemd werden.

Begrijpelijk was de aanwezige persoon van de Spurs nogal blij met de pick, aangezien dit met zekerheid Wembanyama gaat zijn. Niet alleen hij, maar ook de fans waren duidelijk blij met het veroveren van de pick. De center is de zoveelste Franse speler die naar de Spurs gaat, een team dat historie heeft met onder meer Tony Parker en Boris Diaw.

OVERIGE DRAFT

Als we kijken naar de rest van de top vijftien, dan zien we dat de Hornets dus de #2 pick hebben. Een pick die waarschijnlijk Scoot Henderson (PG) gaat worden. Vanaf #3 zal het allemaal wat minder voorspelbaar zijn. De Trail Blazers, Rockets en Pistons veroverden een pick in de top vijf, terwijl de Magic, Pacers, Wizards, Jazz en Mavericks picks in de top tien zullen hebben. De Magic, Thunder, Raptors en Pelicans maken de lottery af. De NBA Draft zal plaatsvinden in de nacht van donderdag of vrijdag van 22 juni naar 23 juni.

FOTO: USA TODAY / VIA REUTERS

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

  1. Heel Frankrijk hoopte dat de Spurs de “first overall” zouden hebben. Dat zag je ook aan Victor Wembanyama z’n reactie. Spurs en Frankrijk hebben een speciale band gezien het verleden. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen. Mooie tijden breken aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen