Rivers na drie jaar ontslagen als head coach 76ers

Na de Milwaukee Bucks en Phoenix Suns zijn de uitgeschakelde Philadelphia 76ers het volgende team dat hun head coach heeft ontslagen. Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Doc Rivers zijn spullen kan pakken.

Deze beslissing wordt genomen na de uitschakeling van de 76ers in Game 7 tegen de Boston Celtics in Boston. De 76ers stonden met 3-2 voor, maar gaven twee kansen om de Conference Finals te halen weg. Rivers kan zo na drie seizoen in Philadelphia afscheid nemen van zijn team. Rivers haalde tijdens die seizoenen drie keer de Conference Semifinals en verloor telkens. Hij werd in 2020-21 ook eerste in de Atlantic Division. De twee seizoenen daarna werd hij tweede achter de Celtics.

HOE NU VERDER?

De 76ers zullen ten eerste op zoek gaan naar een nieuwe head coach. Kijkend naar het team, zijn Joel Embiid, PJ Tucker, Tobias Harris, De’Anthony Melton, Furkan Korkmaz, Tyrese Maxey en Jaden Springer in ieder geval volgend jaar onderdeel van het team. Onder meer George Niang en Jalen McDaniels zijn echter free agents, terwijl James Harden, Danuel House Jr en Montrezl Harrell een spelersoptie hebben.

De kans is vrij groot dat Harden zijn optie niet gaat lichten en vertrekt, terwijl het nog maar afwachten is of de rest blijft. Ook zal er een nieuwe contract gegeven moeten worden aan Maxey, die na volgend seizoen een restricted free agent is. Genoeg werk aan de winkel dus voor het front office van de 76ers.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen