NHL Play-Offs: Hattrick Marchessault velt vonnis over Edmonton Oilers

De Conference Finals staan voor de deur! Nadat in de Eastern Conference Florida Panthers en Carolina Hurricanes zich reeds plaatsten voor de laatste horde tot de Stanley Cup, voegde Vegas Golden Knights zich als eerste in de Western bij de Conference finalisten. In Game 6 werd de ploeg van head coach Bruce Cassidy andermaal flink overlopen, maar werd het wederom een cursus effectiviteit.

WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 6: EDMONTON OILERS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Het was erop of eronder voor de Oilers afgelopen nacht. De ploeg van head coach Jay Woodcroft was in de voorgaande vijf wedstrijden veelvuldig de bovenliggende partij, maar werd het vervolgens vakkundig de oren gewassen met een lesje effectiviteit (2-5).

Afgelopen nacht werd Game 6 zo’n beetje het toonbeeld van de serie. Edmonton trok ten aanval en stapelde kans op kans, maar werd het in de eigen zone de les gelezen. Grote man aan de kant van Vegas werd (andermaal) Jonathan Marchessault. ‘Mr. Big Game’ stond wederom op en draaide wedstrijd in de tweede periode volledig om. Na goals van Reilly Smith, Connor McDavid en Warren Foegele, noteerde de 32-jarige centre een onvervalste hattrick. De vijfde treffer van William Karlson een minuut voor het einde werd de definitieve nekslag voor de Oilers.

UP NEXT

Het is over en uit voor Edmonton. De Canadezen waren één van de beste ploegen in de Western Conference, maar bijten gigantisch de tanden stuk op de ervaren en geslepen Golden Knights. Ook in Game 6 schoten de Oilers in iedere periode vaker op doel (40:22), maar als telt niet in de topsport. De woestijnbewoners mogen zich wederom opmaken voor de Conference Final. Tegenstander daarin komt voort uit Game 7 tussen Dallas Stars en Seattle Kraken, die aankomende nacht op de planning staat.

Eindstand: Vegas Golden Knights wint, 4-2.

Coverfoto: Andy Devlin 

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen