Tatum scoort 51 PTS, Celtics winnen game 7

Game 7 tussen de Philadelphia 76ers en Boston Celtics is met overtuiging gegaan naar de Boston Celtics. In eigen huis waren de Celtics met 112-88 ruim te sterk, wat vooral kwam door een fantastisch derde kwart.

De Celtics waren tot een game 7 gekomen door game 6 in Philadelphia tegen verwachting in te winnen, dit nadat het game 5 in eigen huis had verloren. De eerste helft van game 7 ging eigenlijk constant gelijk op. Beide teams hadden even een voorsprong van vijf punten, maar uiteindelijk was het met rust 52-55 in het voordeel van de Celtics. Het eerste kwart was voor de 76ers (29-23), het tweede kwart voor de Celtics (23-32). Jayson Tatum had met rust al 25 punten en zou deze score na rust verdubbelen.

In het derde kwart ging het echter helemaal fout voor de 76ers. Terwijl ze maar tien punten scoorden in het hele derde kwart, scoorden de Celtics er lustig op los. Boston won het derde kwart met 33-10, vooral dankzij een ontketende Tatum. Tatum had aan het begin van het derde kwart al 30 punten en zou uiteindelijk een NBA-record verbreken voor meeste punten in een game 7 van de NBA Playoffs: 51 punten. Het oude record van Stephen Curry (50 PTS) stond dus een week.

UITBLINKERS

Naast 51 punten en zes driepunters had Tatum ook nog 13 rebounds en 5 assists. Een ongekende prestatie van Tatum in Boston. Jaylen Brown scoorde 25 punten en 6 rebounds, terwijl verder alleen Malcolm Brogdon meer dan tien punten scoorde bij de Celtics (12 PTS). Bij de 76ers stelden Joel Embiid (15 PTS, 8 REB) en James Harden (9 PTS) teleur. Tobias Harris scoorde 19 punten, terwijl Tyrese Maxey 17 punten scoorde. Het was bij lange na niet goed genoeg. De Celtics gaan in het in de Conference Finals opnemen tegen de Miami Heat. Tatum vs Jimmy Butler dus voor een plek in de NBA Finals.