NHL Play-Offs: Seattle kraakt Dallas en dwingt Game 7 af

In het oosten zijn de kaarten geschud en maken Florida en Carolina zich op voor de Conference Final. In de Western Conference zijn ze daar nog niet aan toe. Voor de Dallas Stars ziet het er na vijf wedstrijden goed uit, want bij winst in Seattle zouden zij zich voor ’t eerst sinds 2020 plaatsen voor de Western Conference Final. Of dit gelukt is, lees je in onze recap!


WESTERN CONFERENCE 1/2 FINAL

GAME 6: SEATTLE KRAKEN – DALLAS STARS

In de Climate Pledge Arena waren de Kraken-fans helemaal klaar voor Game 6, maar dat gold zeker niet voor de bezoekers uit Dallas. De Stars waren er wel, maar straalden bepaald niet. De openingstreffer van Yanni Gourde was dan ook heel logisch. Dat Mason Marchment vrijwel direct antwoordde, was voor de Kraken een tegenvaller maar die slikten ze bewonderenswaardig snel weg. De 2-1 van Jordan Eberle gaf de verhoudingen op het ijs niet eens goed weer. De Kraken zetten hun tanden in dit Dallas en lieten niet los in de eerste periode.

Zelfs Jake Oettinger kon de Stars deze avond niet dragen. Na de 3-1 van Tye Kartye en 4-1 van Eeli Tolvanen zat zijn wedstrijd er al vroeg in de tweede periode op. Peter DeBoer schudde zijn team daarmee wakker, wat resulteerde in de 4-2 van Joe Pavelski. Heel voorzichtig verloren de Kraken iets van grip op de wedstrijd, maar de schade was al aangericht. Toch roken de Stars wel degelijk bloed. Met name in de openingsfase van de derde periode brachten ze Seattle aan het wankelen.

De 5-2 van Matty Beniers kwam dan ook als geroepen voor de thuisploeg. Dat Joel Kiviranta vrijwel meteen de derde voor Dallas scoorde, namen ze in Seattle op de koop toe. Scott Wedgewood werd in de laatste minuten van het ijs gehaald, maar dit slotoffensief leverde alleen maar een empty-netter voor Jordan Eberle op: 6-3.

UP NEXT:

Wéér een Game 7 voor de Seattle Kraken en wéér krijgen ze te maken met vijandig publiek. De Stars hoeven maar een paar bladzijden terug te bladeren in het boek over deze play-offs om te zien dat deze Kraken tegen de Avs niet onder de indruk waren van het fenomeen Game 7. Dallas heeft wel iets om zich aan vast te houden. Jake Oettinger stelde, net als de overige Stars, teleur in Game 6. De goalie verliest echter zelden twee wedstrijden op rij.

Dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) hoopt heel Dallas dat Oettinger dit nog even volhoudt. Daniel Sprong miste de laatste wedstrijden vanwege een blessure, maar ’t is de vraag of Dave Hakstol deze line-up wijzigt ten faveure van de Amsterdammer mocht deze fit zijn voor de beslissende wedstrijd.

Tussenstand in deze serie: serie in evenwicht 3-3, Game 7 dinsdag in Dallas

Cover photo: Stephen Brashear/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen