Suns ontslaan Williams na uitschakeling in playoffs

Net zoals de Milwaukee Bucks eerder tijdens de playoffs hebben ook de Phoenix Suns besloten om hun head coach te ontslaan na hun uitschakeling in de playoffs. Monty Williams is niet langer de head coah van het team dat in 2021 de NBA Finals haalde.

Blijkbaar was de druk om meteen te presteren na de aanwinst van Kevin Durant tijdens het seizoen hoog, want de uitschakeling tegen de Denver Nuggets van eerder deze week wordt gezien als een grote teleurstelling. Onder leiding van Williams haalde het team in 2021 de NBA Finals, waarin het verloor van de Milwaukee Bucks. Williams was vier seizoenen head coach van de Suns, waarna hij drie keer de playoffs haalde. In 2019-20 eindigde hij nog buiten de playoffs, maar in de seizoenen daarna haalde hij dus de NBA Finals en twee keer de Conference Semifinals. Het leverde de Suns twee titels op in de Pacific Division.

WAT NU?

Net zoals de Bucks en Raptors zijn dus ook de Suns nu op zoek naar een nieuwe head coach. De nieuwe head coach zal meteen moeten gaan winnen, want het team dat er nu staat is zal meteen moeten gaan winnen. Er is echter wel veel werk te doen, want er zijn maar zes spelers die momenteel een contract hebben voor volgend seizoen: Kevin Durant, Devin Booker, DeAndre Ayton, Chris Paul, Landry Shamet en Cameron Payne. Er zijn al geruchten over een trade van Ayton om cap space te creëren en de bank te versterken. Dit zal voor de nieuwe head coach en het front office van de Suns het belangrijkste doel zijn van het komende offseason.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen