NHL Play-Offs: Shesterkin en Chytil dwingen Game 7 af

De eerste ronde ligt achter ons en nog acht teams maken kans op die gigantische Stanley Cup. In de nacht van 17 mei op 18 mei begint de tweede ronde en daarin komen we louter geweldige affiches tegen. Zo staat onder meer de Battle of Alberta op het programma, maar ook de burenruzie in Florida. Bij SportAmerika mis je de komende dagen niets van de actie!

EASTERN CONFERENCE RND 2

De powerplay van Carolina gaf een teken van leven in Game 5 en met slechts 17 SOG voor de Rangers had goalie Antti Raanta een veredelde snipperdag. Genoeg aanknopingspunten voor Rod Brind’Amour, maar toch was er ook reden om als een berg tegen Game 6 op te zien. Om een Game 7 te voorkomen moesten zijn Hurricanes iets doen wat hen tijdens dit postseason nog niet was gelukt: een uitwedstrijd winnen. Op 26 april gebeurde dit voor het laatst. De tegenstander die dag? De New York Rangers…

SHESTERKIN DRAAGT BLUESHIRTS…OPNIEUW

De openingsfase was voor de Carolina Hurricanes, die Igor Shesterkin direct aan het werk zetten. Het waren echter de fans van de Rangers die als eerste konden juichen. Tyler Motte klopte Antti Raanta voor zijn tweede treffer in het postseason. Nog voor de eerste periode halverwege was, moest Raanta opnieuw vissen. Een ontketende Mika Zibanejad maakte er met een PPG 2-0 van. Waar Shesterkin aan de ene kant uitblonk, daar had zijn collega het tussen de palen bij de Canes enorm lastig.

De werkdag van Raanta duurde nog geen 25 minuten. Filip Chytil schoot de 3-0 binnen en Pyotr Kochetkov werd geroepen om Antti Raanta te vervangen. De Canes verwelkomden hem met de 3-1. Brady Skjei probeerde met zijn eerste goal wat in gang te zetten. Even zag het er ook goed uit, maar met zijn tweede in korte tijd was daar opnieuw Chytil: 4-1. Vincent Trocheck bracht het verschil terug tot twee, maar ondanks wat powerplays begonnen de Canes met een 4-2 achterstand aan de derde periode.

Met een double-minor voor Jaccob Slavin begon die periode hoopvol voor de thuisploeg. Artemi Panarin pakte ’t cadeautje graag uit en met een geplaatst schot was het 5-2. Na die goal liepen de gemoederen af en toe hoog op en het zal niemand verbazen dat Anthony DeAngelo bij de festiviteiten betrokken was. Aan de stand veranderde niets meer. New York won in het eigen MSG en daarmee blijkt het thuisvoordeel ook in deze serie van groot belang. Alle wedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg en wil New York de Conference Finals bereiken, dan moet het breken met die traditie.

UP NEXT:

Nog altijd hebben de Hurricanes geen uitwedstrijd gewonnen en daarvoor moeten ze vooral even in de spiegel kijken. Na Game 6 van deze serie hebben ze in hun zes uitwedstrijden niet minder dan 9 PPG om de oren gekregen. Brind’Amour en zijn mannen kunnen echter opgelucht ademhalen, want Game 7 wordt dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) in Raleigh gespeeld. En daar zijn de Hurricanes nog ongeslagen dit seizoen. Wat zijn roster betreft, kan Gerard Gallant vrij zorgeloos naar dat duel toewerken. Dat ligt anders bij Brind’Amour. Hoe gaat Antti Raanta om met deze tegenslag en kan hij Game 7 uit het vuur slepen? We weten het dinsdag!

Tussenstand in de serie: serie in evenwicht 3-3

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen