Miami forceert game 7, Ham nieuwe head coach Lakers

Terwijl de Miami Heat en de Boston Celtics in een game 7 gaan beslissen wie er naar de 2022 NBA Finals gaat, hebben de Lakers hun head coach gevonden.

HEAT – CELTICS: 111-103

De Miami Heat hebben in Boston een game 7 weten af te dwingen. Dit deden de Heat vooral door een fantastisch openingskwart, waarin de bezoekers op een 29-22 voorsprong kwamen. De Celtics zouden deze achterstand niet meer kunnen herstellen. Na een prima reactie in het tweede kwart van de Celtics (19-24), was het derde kwart weer voor de Heat (34-29).

In de slotfase van de wedstrijd was het overleven voor de Heat, want met het publiek erachter deden de Celtics er alles aan om de achterstand weg te werken. Tevergeefs, want Jimmy Butler zorgde er bijna in zijn eentje voor dat de Heat in Miami de kans gaan krijgen om dankzij een game 7 naar de NBA Finals te gaan. Butler scoorde 47 punten (4-8 3PT) en had ook negen rebounds en acht assists. De rest van het team was aanvallend gezien niet op zijn best, maar het was genoeg voor een 111-103 zege.

Bij de Celtics was Jayson Tatum met 30 punten de topscorer. Jaylen Brown scoorde 20 punten met zes rebounds en vijf assist, terwijl Derrick White (22 PTS) in de slotfase een paar belangrijke schoten wist te raken. Het bleek niet genoeg. De Heat schoten vooral beter van achter de driepuntlijn (43% om 33%). Game 7 is in de nacht van zondag op maandag.

LAKERS VINDEN NIEUWE HEAD COACH

De Lakers waren tussen al het playoff-geweld door nog op zoek naar een nieuwe head coach. Die hebben ze in Darvin Ham gevonden. Ham was jaren assistent bij de Bucks, waar hij met zijn staf enorm goed presteerde. Nu krijgt hij de kans bij de Lakers, iets waar LeBron James blij mee zal zijn. James was volgens de geruchten voorstander van de aanstelling van Ham. Hij zal de kans krijgen om het team volgend jaar naar de playoffs te brengen.

Foto: Maddie Meyer/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen