NHL play-offs: road warriors uit St. Louis dwingen Game 7 af


De eerste beslissing is al gevallen in de tweede ronde, maar in de overige drie series is het ontzettend spannend. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in de play-offs van de NHL.DE HEADLINES

Voor de St. Louis Blues stond er meer op het spel dan alleen het afdwingen van een beslissende Game 7. De club wilde eindelijk wel eens afrekenen met de vloek die er rustte op een Game 6. Sinds 2013 werden de Blues vijf keer na een Game 6 uit de play-offs geknikkerd en dat moest maar eens veranderen. Het was de captain die het goede voorbeeld gaf. Al na 63 seconden lag de puck, afkomstig van de stick van Alex Pietrangelo, achter Stars-goalie Ben Bishop. Op de powerplay schoot Tyler Seguin de Stars nog wel langszij in de eerste periode, maar het was St. Louis dat de dienst uitmaakte. De beloning volgde pas laat in de tweede periode met een treffer van David Perron. In de derde bezegelden Jaden Schwartz en Sammy Blais het lot van Dallas definitief.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 3-3
Een serie waarin de onderlinge verschillen zo klein zijn, moest wel over zeven wedstrijden gaan. En zo geschiedde. Woensdag (02.00 uur CET) wordt in St. Louis dat allesbeslissende duel afgewerkt. Of de Blues daar zo gelukkig mee zijn, valt te betwijfelen. De mannen van Craig Berube gaan als ware road warriors door dit postseason en hebben een record van 5-1 in uitwedstrijden. In het eigen Scottrade Center ging het al vier keer mis in deze play-offs. Dallas hoopt in Game 7 over Ben Bishop te kunnen beschikken. De goalie verliet zondag geblesseerd het ijs nadat Schwartz de 3-1 scoorde. De eerste berichten zijn echter gunstig voor Dallas en Bishop. Historisch gezien is St. Louis toch wel in het voordeel. Zes keer speelden de Blues een Game 7 thuis en daarvan won de ploeg er vier. Dallas verloor juist vier van de zes beslissingswedstrijden als het uit speelde.

Cover photo: Paul Sancya/AP Photo

Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door de MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen