NHL play-offs: Rask en Bruins dwingen Game 7 af


We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!DE HEADLINES

Mensen waren bereid een hoop geld te betalen om hun St. Louis Blues de eerste Stanley Cup in de clubhistorie te zien winnen. De thuisploeg opende ook sterk, maar had in Game 6 de pech dat Tuukka Rask zijn topvorm had meegenomen naar het Enterprise Center. De Finse goalie werd daarnaast ook nog geholpen door z’n special teams. Op de powerplay (5-on-3) schoot Brad Marchand de Boston Bruins op voorsprong. Ook de Blues kregen de nodige kansen op de powerplay, maar de PK van Boston gaf geen krimp. Ook dankzij Terrific Tuukka. Brandon Carlo gaf Boston al vroeg in de derde periode nog meer reden tot juichen en met z’n eerste van de play-offs volgde Karson Kuhlman z’n voorbeeld. Ryan O’Reilly wist Rask nog te verschalken, maar David Pastrnak bracht het verschil weer op drie goals. De 5-1 van Zdeno Chara was vooral mooi voor hem en de statistieken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 3-3
Het seizoen 2018-2019 gaat dus tot het gaatje. Donderdag (02.00 uur CET) wordt in Boston de allesbeslissende Game 7 gespeeld. Beide teams hebben reden om dit duel met vertrouwen tegemoet te zien. Boston won, onder druk, natuurlijk Game 6 dankzij de prima spelende Tuukka Rask en de Fin heeft al vaker met ’t bijltje gehakt. Aan de andere kant weten de Blues dat ze kunnen winnen in Boston. Ze deden het al twee keer in deze serie en het is ook al een maand geleden dat ze twee wedstrijden op rij hebben verloren. In de tweede ronde lukte het Dallas om deze Blues te trakteren op twee achtereenvolgende nederlagen. De Bruins daarentegen hebben het momentum aan hun kant en ook de historie kiest hun hoek. In Boston speelden de Bruins 22 keer een Game 7 en 14 daarvan werden gewonnen.

Cover Photo: Michael Ivins/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door de MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen