NHL play-offs: Point slaat weer toe voor Bolts

Het oude Nassau Coliseum was afgelopen nacht plaats van handeling voor Game 3 tussen de New York Islanders en de Tampa Bay Lightning. De titelverdediger beet in de eerste wedstrijd de tanden stuk op de taaie Isles, maar Game 2 verliep naar wens voor de Lightning. Of ze in Game 3 hun wil ook aan de stugge Islanders kunnen opleggen, lees je hieronder.

Goed nieuws uit de ziekenboeg van de Islanders. Jean-Gabriel Pageau miste de slotfase van Game 2, maar lijkt fit voor Game 3. Oliver Wahlstrom is ook weer fit nadat hij al in de eerste ronde geblesseerd raakte. Of Wahlstrom ook daadwerkelijk speelt, is weer een tweede. De jonge Amerikaan mist wedstrijdritme en Trotz meldde woensdag dat hij waarschijnlijk een beroep op dezelfde spelers doet. Dit betekent dat Semyon Varlamov ook fit genoeg is. De goalie miste de tweede periode van Game 2.

In Tampa Bay hebben ze zich goed hersteld van die tik in de eerste wedstrijd. Aan de hand van Nikita Kucherov sloegen ze in Game 2 keihard terug. We weten allemaal wat de Rus in zijn mars heeft, maar toch blijft hij deze play-offs verbazen. Zijn 5 goals spreken niet eens tot de verbeelding, maar zijn 22 punten in 13 wedstrijden doen dat zeker wel. De doelpunten neemt Brayden Point wel voor zijn rekening. Hij heeft de dubbele cijfers inmiddels bereikt en staat op 10 treffers na 13 wedstrijden.

DE HEADLINES

Beide teams keken in de eerste minuten de kat een beetje uit de boom. Bang dat ze waarschijnlijk waren voor elkaars kracht. De fanatieke aanhang van de Islanders zag hun favorieten de eerste grote kans krijgen, maar de eerste goal van de wedstrijd viel aan de andere kant. Yanni Gourde verschalkte Semyon Varlamov en liet de 0-1 aantekenen. De eerste periode kenmerkte zich daarnaast vooral door discipline. Trotz had zijn manschappen opgedragen vooral niet tegen domme straffen aan te lopen en zijn team luisterde perfect.

Bijna perfect was ook het record van de Lightning bij een 1-0 voorsprong. Slechts één keer verloren ze zo’n duel, maar daar stonden acht overwinningen tegenover. In de tweede periode trokken de bezoekers de wedstrijd wat meer naar zich toe. Pas halverwege had New York in de gaten dat er meer nodig was om zichzelf en de fans te trakteren op winst. Ze voerden de druk op en werden beloond met een curieuze 1-1, die op naam van Cal Clutterbuck kwam. Toch begonnen de Lightning met een beter gevoel aan de tweede pauze. Brayden Point liet weer eens van zich horen en werkte de puck achter Varlamov.

De Isles wisten dat ze met een sterke derde periode op de proppen moesten komen en ze deden er ook alles aan om het leven van Andrei Vasilevskiy zuur te maken. De goalie kwam niet of nauwelijks in de problemen en zag zijn team stand houden tijdens het slotoffensief van de Islanders. Door deze krappe 2-1 overwinning heeft Tampa Bay het thuisvoordeel weer terug in deze best-of-7.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: Tampa Bay leidt met 2-1

De teams doen weinig voor elkaar onder, maar de aanvallende stootkracht van de Lightning maakt het verschil. Zij hebben de klasse om de kleinste foutjes meedogenloos af te straffen. Daarnaast weten de Bolts dat, als ze onder druk komen te staan, ze kunnen vertrouwen op een red hot Vasilevskiy. Zondag (02.00 uur Nederlandse tijd) moeten de Islanders een manier vinden om wat pucks voorbij de goalie te krijgen. Dan staat, wederom in het Nassau Coliseum, Game 4 op het programma. Nu al een must win voor de Isles, want een 3-1 achterstand in een best-of-7 tegen dit Tampa Bay lijkt een kansloze onderneming.

Cover photo: Icon Sportswire

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen