NHL play-offs: Pavelski leidt Sharks naar WCF


De tweede ronde kan de boeken in en vier teams mogen nu nog dromen van die gigantische Stanley Cup. In het oosten gaan Boston en Carolina strijden om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen geldt dit voor San Jose en St. Louis. Ook tijdens de Conference-finales houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Joe Pavelski keerde terug bij de San Jose Sharks en de captain liet direct van zich horen. Binnen zes minuten zette Pavelski, die geblesseerd raakte in Game 7 tegen de Knights, zijn Sharks op voorsprong. Voor de Colorado Avalanche dreigde het in de eerste periode helemaal mis te gaan. Niet alleen scoorde Tomas Hertl de 2-0, maar Nathan MacKinnon moest ook nog eens geblesseerd naar binnen. Mikko Rantanen blies de Avs, heel laat in de eerste, nieuw leven in. Die ploeg dacht even langszij te komen in de tweede, maar in plaats daarvan scoorde Joonas Donskoi de 3-1 voor San Jose. De Fin had al 35 wedstrijden niet gescoord en koos een mooi moment om uit die dip te komen. Gesteund door een snelle 3-2 van Tyson Jost in de derde gingen de Avs op jacht naar de gelijkmaker, maar ze liepen zich stuk op een sterke Martin Jones.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: San Jose wint 4-3
Een serie tussen jeugd en ervaring werd beslist in het voordeel van de ervaring. De Avalanche hebben een prima seizoen achter de rug, maar over zeven wedstrijden schoten de manschappen van Jared Bednar net tekort tegen de wat meer geslepen Sharks. Colorado beschikt over een jonge spelersgroep en aangezien de meeste contracten doorlopen, hebben we het laatste van hen nog niet gehoord. Voor de vijfde keer in de historie van de franchise staan de Sharks in de Western Conference Final. Daarin neemt de club het op tegen de St. Louis Blues. In het reguliere seizoen won San Jose twee van de drie onderlinge duels, maar de Blues zijn met name dit kalenderjaar ijzersterk. Beide teams hebben een lange, slopende serie achter de rug, maar hebben tot zondag (02.00 uur CET) om hiervan te herstellen. Dan staat Game 1 in de WCF op het programma.

Cover photo: Associated Press

Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door de MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen