NBA Playoffs 2019: Bucks schakelen Celtics uit

Op dag 25 van de NBA Playoffs hebben de Milwaukee Bucks zich als eerste team weten te plaatsten voor de Conference Finals. De Boston Celtics werden in Milwaukee kansloos gelaten, waardoor de Bucks de serie met 4-1 overtuigend wonnen. De Warriors kwamen in eigen huis goed weg tegen de Houston Rockets en staan nu met 3-2 voor in de serie.

GAME 5: BOSTON CELTICS 91 – 116 MILWAUKEE BUCKS

THE HEADLINES

De Milwaukee Bucks hebben als eerste team een plek verovert in de Conference Finals. Na twee zeges in Boston konden de Bucks het afgelopen nacht in eigen huis afmaken, wat met overtuiging bewerkstelligt werd. Daar waar de Celtics in het eerste en derde kwart aardig konden meekomen, werd het verschil door de Bucks gemaakt in het tweede en vierde kwart. Vanaf het begin tot het eind zouden de Bucks aan de leiding staan en deze voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar.
Giannis Antetokounmpo was met 20 punten, acht rebounds en acht assists de topscorer van het duel. Dit zegt overigens meer dan genoeg, want het was van de kant van Milwaukee een team effort. Naast Giannis waren er namelijk nog zes andere spelers (waaronder drie bankspelers) die boven de tien punten uitkwamen en een grote impact hadden op de wedstrijd. Bij Boston was het een heel ander verhaal. Kyrie Irving was bij de Celtics met 15 punten de speler die de meeste punten scoorde. Naast Irving waren er echter maar drie andere spelers die meer dan tien punten toevoegde aan het totaal van de bezoekers. Bij lange na niet genoeg, zo bleek uit het resultaat.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Bucks zullen nu moeten afwachten wie na dit weekend in de Eastern Conference Finals de volgende tegenstander zal zijn. De 76ers en Raptors (2-3) zijn nog bezig met hun serie en komen vannacht en mogelijk zondagavond (game 7) in actie. Het kan dus zo zijn dat de Bucks na zondagavond pas weten tegen wie ze het moeten opnemen.

GAME 5: HOUSTON ROCKETS 99 – 104 GOLDEN STATE WARRIORS

De Golden State Warriors hebben het voorlopig net zoals vorig seizoen extreem lastig met de Houston Rockets. Toch staan de Warriors na afgelopen nacht met 3-2 voor in de serie. In eigen huis werd een grote voorsprong bijna uit handen gegeven, maar dankzij een goed vierde kwart liep de regerend kampioen toch met een zege van het veld af. De Warriors speelden vooral in de eerste helft uitstekend en stonden eigenlijk de hele wedstrijd op voorsprong.
Deze voorsprong, die in het tweede kwart zelfs 20 punten bedroeg, werd in het derde kwart helemaal weggegeven. Toen in datzelfde kwart vervolgens ook nog Kevin Durant met een calf injury van het veld moest, begon het geloof bij de Rockets toe te nemen. De Rockets kwamen inderdaad dichtbij, maar het bleek niet genoeg te zijn om met een voorsprong in de serie terug te keren naar Houston.
James Harden was de leider tijdens deze bijna voltooide comeback. The Beard scoorde 31 punten en gaf acht assists. Hij kreeg aanvallend gezien echter weinig hulp van zijn teamgenoten, iets wat normaal gesproken bijna niet voorkomt. Bij de Warriors was Klay Thompson met 27 punten en vijf driepunters de topscorer. Stephen Curry (25 PTS, 6 REB, 5 AST) en de uitgevallen Kevin Durant (22 PTS, 5 REB, 4 AST) kwamen ook boven de 20 punten uit.

UP NEXT

Het volgende duel in de serie wordt afgewerkt op zaterdagnacht in Houston. Om 03:00 Nederlandse tijd gaan de Warriors die nacht proberen in Houston de serie definitief te beslissen. De Rockets gaan een poging wagen om een Game 7 in Oracle Arena af te dwingen.

(Cover Photo: Jeff Hanisch | USA TODAY Sports)