NHL Play-Offs: Panthers op matchpoint, Silovs en Canucks kloppen Oilers

In Boston hoopten de Bruins afgelopen nacht het momentum van de Florida Panthers te breken. Twee wedstrijden op rij werden ze met grote cijfers verslagen en een derde nederlaag op rij zou zomaar eens cruciaal kunnen zijn. De Edmonton Oilers en Vancouver Canucks zijn zover nog niet. Zij werkten pas de derde wedstrijd in hun Western Conference semi-final af en voor het eerst in deze best-of-7 was Edmonton de plaats van handeling.

EASTERN CONFERENCE

SEMI-FINAL

GAME 4: BOSTON BRUINS – FLORIDA PANTHERS

Met Brad Marchand aan de kant na de hit van Sam Bennett was het wachten op een respons van de Bruins. Game 4 was dan ook nog maar een paar seconden onderweg toen Charlie McAvoy Sam Reinhart hardhandig tegen het ijs werkte. Het moest de B’s de broodnodige energie geven, maar die energie kregen ze nog veel meer dankzij David Pastrnak. Met zijn eerste PPG sinds begin maart gaf de Tsjech zijn Boston de voorsprong. Florida kreeg eigenlijk meer en betere kansen, maar keken na 20 minuten wel tegen een 2-0 achterstand aan. Brandon Carlo joeg de puck namelijk ook voorbij Sergei Bobrovsky tegen de touwen.

Het was niet dat de Florida Panthers slecht speelden. De scherpte leek alleen een beetje te ontbreken bij de Cats, maar Anton Lundell bewees dat de bezoekers wel degelijk bij de pinken waren. Diezelfde bezoekers kwamen al vroeg in de derde periode langszij. Sam Bennett won al niet de populariteitsprijs in Boston en juist hij scoorde de dubieuze 2-2. Het was niet de laatste tegenslag die Boston te verwerken kreeg. Met zijn lange stick hield Aleksander Barkov de puck in de aanvalszone en soleerde vervolgens naar 2-3.

In de slotfase kregen de Bruins met een powerplay én een extra skater nog de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Bobrovsky en de Panthers hielden stand. Het was voor Florida al de vijfde postseason-overwinning op rij in Boston. Dankzij deze knappe comeback kunnen zij het in Game 5 al afmaken.

UP NEXT:

Die vijfde wedstrijd in deze serie wordt woensdag (01.00 uur Nederlandse tijd) in Sunrise gespeeld. Of Jim Montgomery dan kan beschikken over Brad Marchand is hoogst onzeker. Er gaan geruchten dat de Bruins-captain kampt met een hersenschudding, maar in de play-offs zijn clubs nog voorzichtiger met dit soort berichten dan in het reguliere seizoen al het geval is. De Panthers vinden het allemaal wel prima. Zij voelen zich – terecht – de bovenliggende partij in deze halve finale en hebben drie mogelijkheden om het matchpoint te verzilveren.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 3-1


WESTERN CONFERENCE

SEMI-FINAL

GAME 3: EDMONTON OILERS – VANCOUVER CANUCKS

Hoe herstelden de Canucks zich van die onfortuinlijke nederlaag om Game 2? Ze konden zich in elk geval vasthouden aan het feit dat ze in Edmonton dit seizoen nog niet hadden verloren. Op hun beurt probeerden de Oilers daar verandering in te brengen. Mattias Ekholm leverde al vroeg in de wedstrijd zijn bijdrage met een PPG en de 0-1. Zoals ’t al deze gehele serie gaat, kwam er vlot een antwoord van de tegenstander. De Canucks in dit geval. Met eveneens een PPG bracht Elias Lindholm het evenwicht terug.

Velen dachten dat Brock Boeser voor 1-1 zorgde, maar de aanvaller greep zijn kans alsnog. Volledig vrijgelaten schoot Boeser de Canucks op voorsprong. Nog voor het einde van de periode sloeg de goalgetter nog een keertje toe. De bezoekers werden daarmee beloond voor het harde werken, maar konden toch ook niet voorkomen dat Leon Draisaitl in de tweede periode de thuisploeg middels een PPG terug in de wedstrijd bracht. Voor de Duitser was dit al zijn zevende goal van deze play-offs. Het was echter Lindholm die – ook met een PPG- de marge terugbracht naar 2 goals aan het einde van de tweede periode.

Waar Arturs Silovs aan de ene kant de Edmonton Oilers keer op keer in de weg lag, daar werd Stuart Skinner in de derde periode vervangen door Calvin Pickard. Overdreven druk had de goalie het niet, want het spel speelde zich voornamelijk af in de zone van de Canucks. Alle stootkracht en goede bedoelingen ten spijt lukte het de Oilers niet om terug in de wedstrijd te komen. Een slotoffensief leek in de kiem gesmoord te worden, maar een schot van J.T. Miller werd door de paal tegengehouden. Pal daarna zorgde Evan Bouchard nog voor de 3-4 maar die treffer kwam veel te laat.

UP NEXT:

Ze moeten in Edmonton bij kans wanhopig worden van Arturs Silovs. De jonge goalie uit Letland schrijft in dit postseason zijn eigen sprookje en neemt de Canucks op zijn schouders mee. Edmonton schoot maar liefst 45 keer op goal en 42 keer had Silovs zijn antwoord klaar. Aan de andere kant zijn de Canucks veel minder actief, maar wel weer veel effectiever. Het kostte Skinner in Game 3 zijn plek tussen de palen en het is afwachten of hij die woensdag (03.30 uur Nederlandse tijd) terugkrijgt als Game 4 in Edmonton op het menu staat.

Tussenstand in de serie: Vancouver leidt met 2-1

Cover photo: Brett Carlsen

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen