Pacers houden serie in leven, Mavericks op 2-1

Game 3 van de Conference halve finales zitten erop. De Nuggets en Celtics pakten allebei grote overwinningen. De spanning was vooral te vinden bij de Pacers en Mavericks. Die allebei, in extremis, overwinningen wisten te pakken.

EASTERN CONFERENCE

PACERS BOEKEN EERSTE ZEGE VS KNICKS

De Pacers pakten een nipte 111-106 overwinning op de Knicks. De Knicks lijken dankzij blessures dieper hun bank op te moeten gaan. Alec Burks speelde voor eerst deze play-offs serieuze minuten en Precious Achiuwa startte in plaats van OG Anunoby, die een hamstringblessure heeft.

De Pacers wonnen dankzij goed spel van Haliburton (35 pts), Siakam (26 pts) en Myles Turner (21 pts). Haliburton lijkt, na een stroef begin, zijn vorm te hebben gevonden. Dit was zijn tweede duel op rij met meer dan 30 punten.

De Pacers begonnen sterk. Haliburton had 23 punten in de eerste helft, daardoor stonden de Pacers 63-58 voor bij de rust. In het derde kwart pakten de Knicks de voorsprong. Donte DiVincenzo scoorde zeventien punten in het kwart en zorgde voor een voorsprong van vijf punten. Het vierde kwart bleef spannend. Met 42 seconden over maakte Jalen Brunson een driepunter om de stand gelijk te trekken: 106-106. De Pacers hebben de bal en na gerommel belandt de bal bij Nembhard, die twee punten had op dit punt. Nembhard maakte een step-back driepunter om de Pacers de voorsprong te geven. Brunson miste zijn kans om de stand gelijk te trekken met een driepunter. Na vrije worpen van Nesmith was de wedstrijd over, waardoor de Pacers 111-106 wonnen.

UITSLAGEN GAME 3

#1 Boston Celtics – #4 Cleveland Cavaliers: 106-93 (2-1 Celtics)

#2 New York Knicks – #6 Indiana Pacers: 106-111 (2-1 Knicks)

WESTERN CONFERENCE

MAVERICKS ZETTEN THUNDER OP 2-1 ACHTERSTAND

De Mavericks versloegen de Thunder 105-101 zaterdag. P.J. Washington had 27 punten, nadat hij in game 2 al verraste met 29 punten. Daarnaast hielpen Luka Doncic en Kyrie Irving met ieder 22 punten. Shai Gilgeous-Alexander scoorde 31 punten, maar wist geen vuist te maken laat in de wedstrijd.

De wedstrijd ging op en neer en allebei de teams wisten niet weg te trekken. Bij de rust stond het dan 52-51 in het voordeel van de Thunder. In het derde kwart pakte de Mavericks de leiding. Zij raakten zes van elf driepunts pogingen en wisten een Thunder barrage te voorkomen. Allebei de teams leken niet comfortabel in het vierde kwart. Gilgeous-Alexander raakte slechts een van zijn zeg field goal attempts. Met 39 seconden over in de wedstrijd maakte Kyrie Irving een bijna onmogelijke floater, waardoor de Mavericks een voorsprong kregen van vijf punten. Deze voorsprong zouden ze niet meer weggeven.

#1 Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks: 101-105 (2-1 Mavericks)

#2 Denver Nuggets – #3 Minnesota Timberwolves: 117-90 (2-1 Timberwolves)