Thunder en Nuggets brengen serie op 2-2, Celtics op 3-1

De Denver Nuggets, Boston Celtics, Oklahoma City Thunder en Indiana Pacers wonnen de afgelopen twee nachten game 4 van hun serie in de tweede ronde van de NBA Playoffs. Drie van de vier series zijn daardoor nu op een 2-2 tussenstand gekomen.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS WINNEN NA GAME 3 OOK GAME 4 IN CLEVELAND

De Celtics verloren, net zoals in de serie tegen de Miami Heat, game 2 tegen de Cleveland Cavaliers in eigen huis. Hierdoor werd de serie, waarvan veel mensen van tevoren hadden verwacht dat het geen serie zou worden, op het oog toch wat spannender dan gedacht. Na game 3 en game 4 is deze gedachte echter alweer compleet verdwenen. De Celtics wonnen game 3 en stonden tijdens game 4 in Cleveland ook al vrij snel op een voorsprong van vijf punten of meer.

Gedurende de wedstrijd deden de Cavaliers, die zonder sterspeler Donovan Mitchell speelden, verwoede pogingen om het gat te dichten. De Celtics hadden echter elke keer een antwoord. Jayson Tatum scoorde 33 punten met elf rebounds en vijf assists, terwijl Jaylen Brown 27 punten en acht rebounds toevoegde. Bij de Cavaliers was Darius Garland met 30 punten en zeven assist de uitblinker, maar het was niet genoeg om een 109-102 nederlaag te voorkomen.

UITSLAGEN GAME 4

#1 Boston Celtics – #4 Cleveland Cavaliers: 109-102 (serie 3-1 Celtics)

#2 New York Knicks – #6 Indiana Pacers: 89-121 (serie 2-2)

WESTERN CONFERENCE

THUNDER BRENGEN SERIE VS MAVERICKS IN DALLAS OP 2-2

De Oklahoma City Thunder wilden tijdens game 4 van hun serie tegen de Dallas Mavericks voorkomen dat ze op een 3-1 achterstand kwamen en daardoor met de rug tegen de muur moesten spelen voor de rest van de serie. Dit leek tijdens game 4 in Dallas echter wel te gaan gebeuren, aangezien de Mavericks al snel een voorsprong van veertien punten hadden.

Gedurende het duel bleef het gat rondom de tien punten, totdat het vierde kwart aanbrak. De Thunder werden wakker, de Mavericks slordiger. Het zou de Thunder, die een paar belangrijke baskets maakten en tevens gretig gebruik maakten van de free throws die ze kregen, een 100-96 overwinning en een 2-2 stand in de serie opleveren. Shai Gilgeous-Alexander was met 34 punten, acht rebounds en vijf assists de uitblinker. Drie spelers van de Thunder kwamen boven de tien punten uit, bij de Mavericks vier. Luka Doncic noteerde een triple double (18 PTS, 12 REB, 10 AST), maar het was niet genoeg.

UITSLAGEN GAME 4

#1 Oklahoma City Thunder – #5 Dallas Mavericks: 100-96 (serie 2-2)

#2 Denver Nuggets – #3 Minnesota Timberwolves: 115-107 (serie 2-2)

Foto: Tim Heitman/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen