NHL Play-Offs: Panthers en Kraken blijven stunten, Devils slaan terug

Een belangrijke zondag voor met name de teams in de Eastern Conference. New Jersey wilde in eigen huis de aansluiting vinden met de tot nog toe oppermachtige Carolina Hurricanes, terwijl in Sunrise de Maple Leafs iets terug wilden doen tegen de Panthers. In Seattle hoopten Daniel Sprong en de Kraken hun tegenstander uit Dallas opnieuw pijn te kunnen doen.


EASTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 3: NEW JERSEY DEVILS – CAROLINA HURRICANES

Het moest harder na de wedstrijden in Raleigh. En het ging harder bij de New Jersey Devils. Met een wat fysieker strijdplan én Vitek Vanacek tussen de palen overrompelden ze de Canes in de eerste minuten. De beloning kwam er in de vorm van goals. Eerst bediende Jack Hughes Timo Meier voor diens eerste van de play-offs en even later was het Hughes zelf die scoorde. Michael McLeod maakte er met een SHG zelfs 3-0 van. En dat alles nog in de eerste periode.

Ook voor het eerst dit postseason meldde Nico Hischier zich op het scoreformulier. De Devils bleven hard werken, maar konden tegengoals van Sebastian Aho en Jordan Martinook niet voorkomen. Het lukte Carolina, ondanks 3 SHG (!), niet om een historische comeback van de grond te krijgen. Daarvoor waren de Devils deze middag (plaatselijke tijd) te vastberaden. Jack Hughes was in deze 8-4 zege goed voor 2 goals en 2 assists, maar ook zijn jongere broertje Luke toonde zich. De blueliner maakte zijn debuut in de play-offs en noteerde 2 assists.

UP NEXT:

Een opmerkelijke serie waarin elke wedstrijd tot nu toe met groot verschil werd gewonnen door de thuisploeg. De Devils hopen dit woensdag (01.00 uur Nederlandse tijd) door te trekken. In Game 3 wisten ze de Canes-code in elk geval te kraken. Ze schroomden het fysieke contact niet en probeerden daarnaast hun snelheid optimaal te benutten. Frederik Andersen werd al vroeg in de tweede periode gewisseld voor Pyotr Kochetkov, maar de verwachting is dat de Deen in Game 4 weer “gewoon” tussen de palen staat.

Tussenstand in de serie: Carolina leidt met 2-1


GAME 3: FLORIDA PANTHERS – TORONTO MAPLE LEAFS

De Maple Leafs zochten een goede start en Sam Lafferty gaf hen die. Dat dit niet altijd een garantie is op een goede periode bleek daarna wel. Florida kreeg steeds meer grip op de wedstrijd met een verdiende gelijkmaker van Anthony Duclair als logisch gevolg. Ilya Samsonov slikte die tegentreffer, maar moest na de eerste periode geblesseerd het stokje overdragen aan Joseph Woll.

De onervaren sluitpost kreeg hulp van Erik Gustafsson, die min of meer vanuit het niets Toronto weer op voorsprong zette, maar weer konden de Leafs er niet lang van genieten. Carter Verhaeghe hing de bordjes weer in evenwicht. Mede dankzij Joseph Woll bleven de Maple Leafs op de been in de derde periode, waardoor er OT aan te pas moest komen. Daarin trok Sam Reinhart de aandacht naar zich toe. Een slimme play en vooral geduld stonden aan de basis van zijn gamewinner: 3-2.

UP NEXT:

Oef! Wat waren ze in Toronto blij dat ze niet Boston maar Florida kregen in de tweede ronde. Het lachen is de Maple Leafs inmiddels vergaan, want de Panthers kunnen donderdag (01.00 uur Nederlandse tijd) deze serie al beëindigen. Een enorme verrassing als je kijkt naar ’t reguliere seizoen, maar tijdens deze serie is het eigenlijk heel logisch. De Leafs leken zich volledig te concentreren op ’t overleven van die eerste ronde dat ze vergaten dat er veel meer nodig is om de Cup te winnen.

Vreemd is het ook niet dat juist Reinhart de winnende scoorde, want zijn lijn met Eetu Luostarinen en Anton Lundell is een doorn in het oog van Toronto. Sheldon Keefe hoeft zich de komende dagen niet te vervelen. Niet alleen moet hij een goed plan voor Game 4 bedenken, maar elke andere wedstrijd daarna moet ook door zijn Leafs worden gewonnen.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 3-0


WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 3: SEATTLE KRAKEN – DALLAS STARS

Als de Dallas Stars dachten dat de overwinning van Seattle op Colorado toeval was, komen ze in deze tweede ronde akelig bedrogen uit. Door de winst in Game 1 hadden de Kraken ’t thuisvoordeel al afgesnoept en aan de Stars om dit te heroveren. Ze hadden echter hun handen meer dan vol aan de fysieke thuisploeg, die vroeg in de tweede periode ook nog eens op voorsprong kwam. De onfortuinlijke Miro Heiskanen kreeg de puck in zijn gezicht en legde ‘m panklaar voor Jordan Eberle.

Met hun sterspeler in de kleedkamer vielen de Stars als een kaartenhuis in elkaar. Binnen de kortste keren tilden Alex Wennberg, Carson Soucy en Matty Beniers de stand naar 4-0. Mason Marchment kwam nog wel met een antwoord, maar dit Seattle was niet meer te houden. Daniel Sprong kreeg slechts 6.36 minuten, maar de Amsterdammer zal ongetwijfeld trots zijn op de prestatie van zijn ploeg. De Kraken poetsten de Stars weg met een zevenklapper en namen dankzij de 7-2 het heft in deze serie weer in handen.

UP NEXT:

De Kraken moeten het nog altijd doen zonder hun topscorer Jared McCann. Hoewel hij wel degelijk gemist wordt, laat Seattle zien dat dit geen probleem hoeft te zijn. Elke lijn draagt hun steentje bij en daarmee trekken ze de lijn van het reguliere seizoen door. Daniel Sprong komt weliswaar weinig in actie, maar is wel een voorbeeld van de kracht van de Kraken. Een speler op de vierde lijn met 21 goals is vrij zeldzaam in de NHL.

Peter DeBoer zal heel snel een antwoord moeten vinden op dit depth scoring van zijn tegenstrever. Seattle was tijdens het reguliere seizoen één van de beste teams 5-on-5 en in de play-offs wordt nu eenmaal minder snel gefloten voor een overtreding. Het is voor de Stars cruciaal dat Heiskanen beschikbaar is voor Game 4. Woensdag (03.30 uur Nederlandse tijd) moet Dallas dan het matchpoint van de Kraken zien te voorkomen.

Tussenstand in de serie: Seattle leidt met 2-1


Cover photo: Jess Starr/The Hockey Writers

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen