NHL Play-Offs: Palat brengt Lightning terug in ECF

Er is al zo ontzettend veel gebeurd in de NHL Play-Offs en toch is de uiteindelijke winnaar pas halverwege. We zijn toe aan de Conference Finals en dus zijn er nog vier teams over. In het westen staan twee aanvallende supersterren tegenover elkaar. In het oosten twee elite goalies. Het kan niet anders of dit moet onwaarschijnlijk prachtig vuurwerk opleveren! En bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte!

EASTERN CONFERENCE FINAL

Voor het eerst in meer dan drie jaar verloren de Tampa Bay Lightning twee wedstrijden op rij in de play-offs. De New York Rangers waren de boosdoener. Wéér de New York Rangers. Gerard Gallant zag zijn team in het reguliere seizoen al drie keer winnen van de Bolts en in de eerste twee wedstrijden zagen de Rangers er ook prima uit.

Igor Shesterkin is voorlopig Andrei Vasilevskiy de baas. Shesterkin noteert een .943 sv% in de eerste wedstrijden en zijn landgenoot zit daar ver onder (.855). Dat zal in eigen huis, waar ze voor het laatst op 6 mei verloren, moeten verbeteren. Game 3 is voor de titelhouder al een must win, want 3-0 achter tegen een Shesterkin in deze vorm lijkt bij voorbaat kansloos.

BOLTS MOETEN DIEP GRAVEN

De wedstrijd werd in de middag (plaatselijke tijd) gespeeld en aan het tempo te zien, hadden de spelers ’s avonds nog plannen. Het tempo lag enorm hoog en de goalies werden voortdurend aan het werk gezet. Vooraf werd deze serie gezien als er één tussen Igor Shesterkin in Andrei Vasilevskiy, maar laatstgenoemde gaf niet altijd thuis. In Game 3 wel. Beide sluitposten blonken uit en weigerden het hoofd te buigen in de eerste 20 minuten. Een boeiende periode werd daardoor met de brilstand afgesloten.

In de tweede periode werd het onvriendelijker. Aanvankelijk was er een powerplay voor de Lightning waarin de Rangers de beste kans kregen. Vervolgens kreeg Shesterkin het zwaar te verduren en na een overtreding van Corey Perry schoot Mika Zibanejad de 0-1 tegen de touwen. Deze werd al snel, wederom op de PP, gevolgd door de 0-2. Nu was het Chris Kreider die de trekker overhaalde. Lang stond die stand overigens niet op het bord, want ook de powerplay van Tampa Bay liet van zich horen. Nikita Kucherov klopte Shesterkin en zorgde voor aansluiting.

Met die 2-1 achterstand begonnen de Bolts aan de derde periode. In de tweede probeerden ze Shesterkin op alle mogelijke manieren het leven zuur te maken en dat moest zich gaan uitbetalen. Ze konden zich geen beter begin wensen, want met een PPG schoot Steven Stamkos de thuisploeg op gelijke hoogte. Het gaf de Lightning energie, want zij bleven Shesterkin bestoken met schoten. New York kwam er nauwelijks nog aan te pas. Heel lang hield Shesterkin zijn team in de wedstrijd, maar in de laatste minuut moest hij alsnog capituleren. Op knappe wijze maakte Ondrej Palat met zijn 3-2 van deze ECF weer een echte serie!

UP NEXT:

Eindelijk wisten de Tampa Bay Lightning eens van de New York Rangers te winnen. Dat alleen al geeft de burger moed, maar dan hebben we het nog niet gehad over de derde periode in Game 3. Bij tijd en wijle zag Jon Cooper dat zijn mannen deze tegenstander met de rug tegen de muur zette. Beide coaches zagen hun PP uitblinken met elk 2 goals. De enige 5-on-5 was de gamewinner van Ondrej Palat. Wéér Ondrej Palat.

In zijn acht seizoenen bij de Lightning scoorde de 31-jarige Tsjech al 10 GWG in de play-offs. Om tot die 3-2 te komen, moest Tampa Bay diep gaan. Eerst moest, tegen Shesterkin, die achterstand worden weggewerkt en in de derde periode ook nog een groot deel van een double-minor. Het zal de Bolts een mentale boost geven voor Game 4, die woensdag om 02.00 uur (Nederlandse tijd) opnieuw in Florida wordt gespeeld.

Tussenstand in de serie: New York leidt met 2-1

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen