Warriors trekken stand gelijk, Snyder vertrekt bij Jazz

Naast NBA Finals game 2, waar de Warriors in eigen huis de stand gelijktrokken, werd zondagnacht ook bekend dat Quin Snyder vertrekt als head coach bij de Utah Jazz.

CELTICS – WARRIORS: 88-107

Na een historische game 1 in de 2022 NBA Finals was het in de nacht van zondag op maandag tijd voor game 2. Voorafgaand aan game 2 werd duidelijk dat Andre Iguodala niet zou spelen. Op de Warriors bleek dit echter niet veel effect te hebben, want in het eerste kwart gingen ze prima mee met de Celtics. Ondanks dat Jaylen Brown fantastisch aan de wedstrijd begon en al snel over de tien punten ging, gingen de Warriors met een 31-30 voorsprong het tweede kwart in.

In het tweede kwart besloot ook Jayson Tatum in vorm te raken. Met rust had Tatum al vijf driepunters raak geschoten. Ondanks dat zou er in het tweede kwart weinig aan de stand veranderen. De Warriors gingen met een 52-50 voorsprong de rust in. Het was wederom niet de helft van Klay Thompson, die 1-8 ging van het veld en met twee punten de kleedkamers opzocht.

TWEEDE HELFT

Toen brak het beslissende derde kwart aan. Net zoals tijdens game 1 domineerden de Warriors dit kwart. Aan het begin van het derde kwart besloten Stephen Curry en Klay Thompson aanvallend het hef in handen te nemen, terwijl Kevon Looney verdedigend gezien belangrijk was. Snel was er een voorsprong van meer dan tien punten. In de slotfase van het derde kwart groeide dankzij een paar driepunters van Curry en Jordan Poole het gat zelfs naar 23 punten. Met een 87-64 voorsprong begon de thuisploeg zo aan het vierde kwart. De Warriors wonnen het kwart uiteindelijk met 35-14.

Aan het begin van het vierde kwart groeide de voorsprong van de Warriors zelfs even naar 30 punten, waarna het duel beslist was. Uiteindelijk wonnen de Warriors met 107-88. Stephen Curry eindigde met 29 punten en vijf driepunters, Poole met 17 punten en vijf driepunters. De Warriors hadden minder turnovers (18 Celtics, 12 Warriors) en schoten iets beter dan de Celtics (45% om 38%). Bij de Celtics blonk Tatum met 28 punten en zes driepunters uit. Game 3 wordt gespeeld in de nacht van woensdag op donderdag.

SNYDER WEG BIJ JAZZ

Na acht seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen de Utah Jazz en Quin Snyder. De ervaren head coach is toe aan een nieuwe uitdaging en neemt afscheid van de Jazz. Dit zal hij doen met een 372-264 record tijdens het reguliere seizoen, dat onder zijn leiding bijna altijd sterk verliep. Onder leiding van Snyder werd er door de Jazz zes keer de playoffs gehaald. Daar ging het echter telkens snel fout voor Utah. Dit seizoen werden de Jazz na een 49-33 record in de eerste ronde van de NBA Playoffs uitgeschakeld door Luka Doncic en de Dallas Mavericks.

Naast de Charlotte Hornets zijn de Utah Jazz nu het tweede NBA-team dat op zoek is naar een nieuwe head coach. Het hele huidige team ligt nog vast voor het seizoen 2022-23, dus veel zal er in free agency niet gebeuren bij de Jazz. Een trade, met vooral Rudy Gobert en Bojan Bogdanovic die veel genoemd worden, is echter wel goed mogelijk. Daarnaast zullen de Jazz ook via de draft eind deze maand nog spelers gaan toevoegen aan hun selectie. Voor nu is echter het belangrijkste dat er een nieuwe head coach gevonden wordt.