NHL Play-Offs: Colorado na derde overwinning op drempel van Stanley Cup Finale

Er is al zo ontzettend veel gebeurd in de NHL Play-Offs en toch is de uiteindelijke winnaar pas halverwege een Stanley Cup winst. We zijn toe aan de Conference Finals en dus zijn er nog vier teams over. In het westen staan twee aanvallende supersterren tegenover elkaar. In het oosten twee elite goalies. Het kan niet anders of dit moet onwaarschijnlijk prachtig vuurwerk opleveren! En bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte!

WESTERN CONFERENCE FINAL

Colorado Avalanche is nog één overwinning verwijderd van de eerste Stanley Cup Finale sinds 2001. Afgelopen nacht zette de ploeg van head coach Jared Bednar Edmonton Oilers met 4-2 aan de kant in Game 3. Met de overwinning in Rogers Place behouden de Avs nog altijd een perfect record in uitwedstrijden (6-0). Ondanks de overwinning verloor Colorado ook een belangrijke kracht in wellicht zelfs het resterende deel van de play-offs: Nazem Kadri.

SNELLE VOORSPRONG OILERS

De openingsfase in Game 3 was voor Edmonton. Gesteund door een luid aanwezig thuispubliek opende Connor McDavid binnen de minuut de score. De superster was het meest attent bij een chaotische liniewissel van Colorado en schoot de openingstreffer door de benen van Pavel Francouz op de borden, 1-0.
Vlak na de 1-0 werd Nazem Kadri van achter door Evander Kane kiezelhard tegen de boarding gesmeten. De centre van Colorado belandde op zijn linkerschouder en bleef een tijdje op de grond liggen. Kane ontving een major boarding penalty en mocht zelfs terugkeren in de wedstrijd.

De verschillende powerplay mogelijkheden die de Avs kregen werden niet benut, mede door een goed spelende Darnell Nurse. De blue-liner van Edmonton was even later echter wel debet aan de gelijkmaker. Een pass van Valeri Nichushkin werd door de 27-jarige Canadees dusdanig van richting veranderd dat ook Mike Smith er geen antwoord op had, 1-1.

In de tweede periode waren het vooral de goalies die uitblonken met goede reddingen. Andermaal Valeri Nichushkin vond met een tegendraads schot het net en zette de kampioen van de Central Division voor het eerst op voorsprong, 1-2.

COLORADO ZAKELIJK NAAR 2-4 OVERWINNING

De derde periode was de spannendste en leukste van de drie. Josh Manson blesseerde zich al vroeg in de derde en na een powerplay mogelijkheid voor Colorado was het plots weer 2-2. Ryan McLeod pikte de puck na een redding van Mike Smith op en een fantastische tag up van Derek Ryan liet McLeod on-side een kiezelhard schot achter Francouz deponeren, 2-2.

Het momentum lag bij de ploeg van Jay Woodcroft en na een twijfelachtige tripping penalty voor Erik Johnson, schoot McDavid de Oilers bijna op voorsprong. Een waanzinnige redding van Pavel Francouz voorkwam dit echter. Ondanks dat de Oilers de bovenliggende partij waren, kwamen de Avs op voorsprong. Evan Bouchard zag zijn schot op de paal uiteenspatten. In de turnover liet de blue-liner zich de kaas van het brood eten. J.T. Compher was feller en klopte Smith door de benen, 2-3.

Met flink wat kansen over en weer met bovendien andermaal fantastische reddingen aan beide kanten, bepaalde Mikko Rantanen middels een empty-netter de eindstand uiteindelijk op 2-4.

UP NEXT

Ondanks de derde overwinning in de serie zal Jared Bednar het gebrek aan powerplay als huiswerk meenemen naar het hotel. Met in totaal zeven minuten overtal op het ijs werd er geen enkele mogelijkheid benut. Bovendien zal het gemis van Nazem Kadri zeker gevoeld worden. Nog altijd is niet duidelijk hoe lang de 31-jarige Canadees uit de roulatie zal zijn. Josh Manson en Darren Helm zijn eveneens niet geschonden uit de strijd gekomen. Met onder meer Andre Burakovsky, Samuel Girard en Darcy Kuemper al op de IL is het puzzelaandeel sterk aan het stijgen.

Game 4 staat maandagnacht op de agenda en zullen de Oilers het handboek van Houdini moeten bestuderen om hier nog als winnaar uit de bus te komen.

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen