NHL Play-Offs: Rangers opnieuw baas in eigen huis

Er is al zo ontzettend veel gebeurd in de NHL Play-Offs en toch is de uiteindelijke winnaar pas halverwege. We zijn toe aan de Conference Finals en dus zijn er nog vier teams over. In het westen staan twee aanvallende supersterren tegenover elkaar. In het oosten twee elite goalies. Het kan niet anders of dit moet onwaarschijnlijk prachtig vuurwerk opleveren! En bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte!

EASTERN CONFERENCE FINAL

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. We kennen de zin maar al te goed, maar in New York trokken ze zich in Game 1 daar niets van aan. In het reguliere seizoen waren de Blueshirts drie keer te sterk voor de Lightning en die lijn werd doorgetrokken in het postseason. Bij Tampa Bay zullen ze zinnen op revanche. En wijzen naar de eerste ronde. Daar was Toronto in Game 1 oppermachtig en sloegen de Bolts vervolgens keihard terug.

RANGERS BOEKEN TWEEDE ZEGE

Ryan Reaves was het niet eens met een penalty call, maar Nikita Kucherov trok zich daar niets van aan. Al binnen drie minuten schoot hij de Lightning op voorsprong en was MSG voor even stil. K’Andre Miller bracht daar snel weer verandering in. In twee instanties schoot de jonge blueliner de Blueshirts weer langszij. Tegen het einde van de eerste periode was daar opnieuw de zogenaamde KID-lijn. Met zijn tweede van de play-offs bracht Kaapo Kakko de Rangers voor het eerst deze wedstrijd aan de leiding.

In de tweede periode zette de thuisploeg Andrei Vasilevskiy aan het werk, maar de Rus hield zijn doel schoon. In de derde lukte hem dit niet. Al vroeg in de periode gaf Mika Zibanejad zijn team wat lucht met de 3-1. Dit was ook hard nodig, want het slotoffensief bezorgde Tampa Bay de aansluitingstreffer. Nicholas Paul bracht de spanning terug en met de extra skater hing de 3-3 in de lucht. De druk werd enorm, maar niet voor het eerst dit seizoen bleef Igor Shesterkin overeind in al dit geweld.

UP NEXT:

De New York Rangers bewezen dit postseason prima vanuit een achterstand te kunnen opereren. Ook in Game 2 moesten de comeback kids weer aan het werk en ook nu met succes. De Tampa Bay Lightning weten zich nog geen raad met deze tegenstander. Niet in het reguliere seizoen en nu ook niet in het postseason. Zondagavond (21.00 uur Nederlandse tijd) moet Jon Cooper een antwoord gevonden hebben op Igor Shesterkin en de Rangers. Dan staat in Florida Game 3 op het programma.

Tussenstand in de serie: New York leidt met 2-0

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen