Philadelphia Phillies verder zonder manager Girardi

De Philadelphia Phillies hebben besloten manager Joe Girardi te ontslaan. De 57-jarige voormalig catcher was bezig aan zijn derde seizoen in the city of brotherly love, maar kan vertrekken na de slechte start (22-29) van zijn team. De ex-Yankees-skipper beleefde drie van zijn vier slechtste seizoenen als manager in Philadelphia.

PLAYOFF-DROOGTE

Girardi was voor zijn taak bij de Phillies manager van de Florida Marlins in 2006 en van de New York Yankees van 2008 tot 2017. Hij werd in het off-season van 201/2020 naar Pennsylvania gehaald als vervanger van de ontslagen Gabe Kapler. De opdracht was simpel: terug naar de playoffs, terug naar successen. Al sinds 2011 haalden de Phils tenslotte al geen playoffs meer. Girardi kon daar echter ook geen verandering in brengen.

TELEURSTELLING

Na ruim twee seizoenen was de conclusie dat de Phillies, net als in de jaren daarvoor, niet aan de verwachtingen voldeden. In het verkorte coronaseizoen 2020 eindigde de club onder .500 met 28 winstpartijen en 32 verloren wedstrijden. Het seizoen daarop werden catcher J.T. Realmuto en Koninkrijksspeler Didi Gregorius in Free Agency binnengehaald, om zo verder te werken aan het roster. Verder bestond de ploeg ook uit superster Bryce Harper, Rhys Hoskins, Andrew McCutchen en de eveneens toegevoegde Zack Wheeler. Wederom ging het echter mis en met een record van 82-80 stonden de Phillies 6.5 wedstrijden achter de uiteindelijke World Series-winnaar, Atlanta Braves.

In het laatste jaar van zijn contract moest Girardi dus voldoen aan de playoff-wens. Met slechts drie winstpartijen in de laatste vijftien wedstrijden en het 22-29 record begonnen veel fans ook te roepen om het ontslag van de manager. Na op zondag gesweept te zijn door de New York Mets zei Girardi zich niet druk te maken om zijn baan, maar zijn avontuur komt nu toch ten einde.

TOEKOMST

Rob Thomson zal als waarnemend manager het seizoen gaan afmaken bij de Phillies. Slechts twee keer keer eerder nam hij de rol aan van manager. Beide keren stond Thomson één wedstrijd aan het roer toen Girardi ziek was. De zoektocht naar een langere-termijn-vervanger bij de Phillies begint nu.

Coverfoto: John Adams

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen