NHL Play-Offs: Oilers krijgen deksel op de neus, Chicago wint Draft Lottery

Afgelopen nacht was het wederom slechts één wedstrijd die op het menu stond. In Edmonton stonden de Oilers en de Golden Knights voor Game 3 tegenover elkaar. Na de demonstratie in Game 2, kreeg de ploeg van head coach Jay Woodcroft het deksel op de neus en wonnen de Knights met maar liefst 1-5. Toch ging het in de NHL vooral over de NHL Draft Lottery. Generationeel talent Connor Bedard mag zich gaan opmaken voor een avontuur bij Chicago Blackhawks.

WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 3: EDMONTON OILERS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Het vertrouwen in Edmonton was groot na de demonstratie in Game 2 tegen de Golden Knights. Met een groots vertoon van (powerplay)macht werd de ploeg van head coach Bruce Cassidy van het kastje naar de muur getikt.

Afgelopen nacht in Game 3 leek zich in de beginfase van de wedstrijd eenzelfde soort scenario te ontvouwen. Na vroege treffers van Warren Foegele en Jonathan Marchessault, kregen de Oilers een aantal opgelegde kansen in de schoot geworpen. De hoge forecheck van Vegas resulteerde in een spervuur aan schoten van onder meer Leon Draisaitl (paal en fabelachtige save Laurent Brossoit).

Het aloude gezegde geldt nog steeds: ‘ Scoor je ze zelf niet, dan maakt de tegenstander ze wel’. Zo geschiedde. Een minuut voor het verstrijken van de eerste periode noteerde Marchessault zijn tweede treffer van de avond. In de tweede periode liepen de Golden Knights — mede door gestuntel van Evan Bouchard — uit naar een zekere 1-5 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

UP NEXT

Deze serie gaat tot het gaatje! Alles proeft, ruikt en kijkt als een serie over zeven wedstrijden. Met een verhitte strijd tussen beide ploegen moet het beste wellicht nog komen. In de nacht van woensdag op donderdag staat Game 4 in Sin City op het programma (04:00 uur Nederlandse tijd).

Tussenstand: Vegas leidt de serie, 2-1.


CHICAGO BLACKHAWKS WINT NHL DRAFT LOTTERY

Chicago Blackhawks mag zich de gelukkige winnaar noemen van de 2023 NHL Draft Lottery. Hiermee staan ze op pole position om generationeel talent Connor Bedard binnen te halen. De laatste keer dat Chicago als eerste haar keuze bekend mocht maken, dateert van het jaar 2007, toen ze zich van de diensten van toekomstig Hall of Famer Patrick Kane verzekerden. Na drie Stanley Cup titels en legio persoonlijke titels, verkaste de winger tijdens de voorbije Trade Deadline richting New York Rangers.

De Hawks hebben zich aan het begin van dit seizoen duidelijk uitgesproken over de weg die ze zijn ingeslagen: Rebuild. Met onder meer het vertrek van Kane en het afscheid van Jonathan Toews, is de gehele ploeg van de gloriejaren niet meer in Chicago actief. Het winnen van de Draft Lottery is een welkome opsteker voor de franchise, die nog altijd de naweeën van het seksueel misbruik schandaal voelt.

Voorafgaand aan de Draft Lottery had Anaheim Ducks met 18,5% de hoogste kans op de first overall pick, nadat ze het reguliere seizoen als laatste afsloten. Alsof de duvel ermee speelt, lopen de Ducks wederom een first overall mis. In 1994 draften de Ducks Oleg Tverdovsky en in 2005 liepen ze Sidney Crosby mis (first overall) en streek Bobby Ryan neer in Anaheim. Toch hoeven de Ducks niet in zak en as te zitten, want met Adam Fantilli als prognostieke nummer twee heeft Anaheim genoeg reden tot juichen.

THE NEXT CONNOR MCDAVID’

Over Connor Bedard is de afgelopen jaren al veelvuldig gesproken en geschreven. De 17-jarige Canadees wordt als ‘generationeel’ talent bestempeld en is de eerste speler uit de geschiedenis van de Western Hockey League, die deze stempel heeft gekregen. In 134 wedstrijden namens Regina Pats staat de teller inmiddels op 271 punten (134 goals, 137 assists). Dit seizoen noteert hij McDavidiaanse cijfers met een duizelingwekkend aantal van 143 punten. Als klap op de vuurpijl veegde hij met Team Canada de vloer aan tijdens het voorbije WJC. Hij verbrak en passant “eventjes” de all-time records in aantal doelpunten (zeventien), als punten (36).

EEN VAN DE DIEPSTE DRAFTS IN JAREN

Het draait de aankomende Entry Draft voornamelijk om de weg die Connor Bedard gaat bewandelen, maar de Draft in zijn algemeen kan worden beschouwd als één van de diepste sinds die van 2003 (!). De eerder genoemde Adam Fantilli is een prospect van de buitencategorie, maar Zweed Leo Carlsson, Matvei Michkov en Will Smith zullen uit gaan groeien tot sterren in de NHL.

Coverfoto: NHL.com

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen