NHL Play-Offs: Nugent-Hopkins zet Edmonton op de drempel van de SCF

Een goed begin geeft in deze best-of-7 geen enkele garantie. Dit merkten de Edmonton Oilers al in de tweede en derde wedstrijd van de Western Conference Final, maar in Game 4 gaven zij de Dallas Stars een koekje van eigen deeg. Terug in Texas hopen de Stars de voorsprong in deze serie te heroveren, maar het thuisvoordeel valt voorlopig vies tegen. Dallas won slechts twee van de laatste vijf wedstrijden voor eigen publiek.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 5: DALLAS STARS – EDMONTON OILERS

Van aftasten wilden de twee teams niets weten in de openingsfase van Game 5. Zowel Dallas als Edmonton zocht van kiet af aan de hoogste versnelling, maar dat leek de Oilers veel beter te liggen. Naarmate de eerste periode vorderde, trokken zij het initiatief naar zich toe en werden beloond met de eerste goal. Ryan Nugent-Hopkins kreeg een hoop complimenten van staf en teamgenoten de laatste tijd, maar scoren had de 31-jarige aanvaller nog niet gedaan. Dat veranderde na ruim een kwartier. Met zijn eerste goal in deze serie én de eerste PPG in de Western Conference Final zette hij Edmonton op 1-0.

De laatste wedstrijden was een voorsprong niet veilig, maar dit keer was het voor de Oilers de aanzet om door te drukken. Al vroeg in de tweede periode, wederom op de powerplay, was het opnieuw Nugent-Hopkins die het American Airlines Center in Dallas stil kreeg. De fans waren helemaal met stomheid geslagen toen Philip Broberg kort na de 0-2 verwoestend uithaalde vanaf de blauwe lijn. Het schot van de jonge Zweed vond de weg naar de bovenhoek voor de derde Oilers-goal.

Die 0-3 gaf de verhoudingen op het ijs uitstekend weer. Edmonton was sneller, beter, feller en dus vooral effectiever en gaf de Stars een rondleiding langs de hoeken van het eigen ijs. Na 35 minuten had Dallas slechts 6 SOG. Familie en vrienden van Stuart Skinner vroegen zich soms af of hun favoriete goalie nog wel op het ijs stond, maar kregen in de derde periode de bevestiging. Met de moed der wanhoop trok Dallas ten aanval. Noch Logan Stankoven noch Matt Duchene wist echter een grote kans te verzilveren. Zes minuten voor tijd lukte het Wyatt Johnston wel. Zijn tiende van dit postseason kwam voor de Stars veel te laat om de zege van Edmonton nog te bedreigen.

UP NEXT:

Stars-coach Peter DeBoer hoeft zich de komende 48 uur niet te vervelen. Zijn Stars gaven niet thuis in Game 5 waardoor zij maandag (02.00 uur Nederlandse tijd) in Edmonton moeten winnen om deze WCF terug naar Dallas te brengen voor een Game 7. Het zal DeBoer zorgen baren dat zijn Stars alleen in de eerste minuten mee kon met het tempo van de Oilers. Daarnaast liet Dallas de discipline wat los, wat resulteerde in 2 PPG. De ploeg overlegt uitstekende cijfers in uitwedstrijden dit seizoen. Daar kunnen de Stars zich dus aan vasthouden. Edmonton daarentegen weet zich gedragen door het eigen publiek en mogelijk door heel Canada. Bij winst in Game 6 keren zij voor het eerst sinds 2006 terug naar de Stanley Cup Final.

Tussenstand in de serie: Edmonton leidt met 3-2

Cover photo: Chris Jones/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen