NHL Play-Offs: Lightning brengt evenwicht terug in ECF

De eerste finalist is bekend en de Colorado Avalanche zullen de komende wedstrijden in de ECF dan ook met bovengemiddelde belangstelling volgen. De vierde ontmoeting in de Eastern Conference Final werd gespeeld in Tampa Bay en natuurlijk lees je bij Sport Amerika hoe deze clash verlopen is!

EASTERN CONFERENCE FINAL

De Rangers gebruiken op Twitter #NoQuitInNY maar afgelopen zondag gold dat zeker ook voor de Tampa Bay Lightning in Game 3. Een 2-0 achterstand werd weggepoetst en vlak voor tijd kroonde Ondrej Palat zich tot matchwinner. Het was tevens de enige treffer 5-on-5. Aan beide kanten heerste de PP, dus zullen Jon Cooper en Gerard Gallant hun mannen vragen een trip naar de sin bin tot het minimum te beperken. En voor Andrei Vasilevskiy was het lekker dat hij eindelijk eens zijn landgenoot Igor Shesterkin de baas was.

SOLIDE OPTREDEN

De titelverdediger ging door met waar ze in Game 3 waren gebleven. Druk zetten op Shesterkin en scoren. Pat Maroon opende het bal al na een minuut of drie en dat was voor het eerst in deze serie dat Tampa Bal de eerste goal van de wedstrijd noteerde. Hoewel de shot clock anders beweerde, bleven de Bolts de bovenliggende partij. Pas aan het einde van de periode konden de Rangers onder de druk van de thuisploeg uit komen.

Dit leek zich door te zetten in de tweede periode. Grote kansen kregen de Blueshirts niet, maar ze gaven ook niet veel weg. Overigens gold dit ook voor de Tampa Bay Lightning. Waar de Rangers hoopten op de gelijkmaker, daar waren het de Lightning die weer toesloegen. Nikita Kucherov schoot de 2-0 voorbij landgenoot Shesterkin. De thuisploeg had minder SOG dan de tegenstander, maar toonde zich veel effectiever.

In de derde periode was het opnieuw raak voor de Bolts. Captain Steven Stamkos is al bezig aan een aardig postseason en scoorde nu zijn vijfde in de laatste zes wedstrijden: 3-0. Diep van binnen wisten de Rangers op dat moment dat deze Game 4 gespeeld was. Ze hoopten nog iets van vertrouwen te tanken met een goal en die kregen ze in de laatste vier minuten. Met een PPG redde Artemi Panarin de eer, maar meer dan dat was de bezoekers niet gegeven. Het laatste woord was namelijk opnieuw voor Ondrej Palat, die met een paar seconden op de klok een empty-netter scoorde.

UP NEXT:

Ergens in Colorado zetelt een team dat het prima vindt dat deze Eastern Conference Final nog minimaal twee wedstrijden duurt. De Tampa Bay Lightning trokken de serie in eigen huis recht en je krijgt de indruk dat deze ploeg een uitdaging nodig heeft om echt het achterste van de tong te laten zien. Voor zo’n uitdaging staat Gerard Gallant nu ook met zijn Rangers. Ze bewezen al dat ze met tegenslagen om kunnen gaan, maar dit lijkt toch nog een tegenstander van een ander kaliber dan Pittsburgh of Carolina. Vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) verhuist de serie weer naar MSG, daar waar de Rangers op hun best zijn.

Tussenstand in de serie: serie in evenwicht 2-2

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen