Los Angeles Angels ontslaan Joe Maddon

De Los Angeles Angels hebben gisterenavond manager Joe Maddon ontslagen. De 68-jarige Maddon werd geslachtofferd temidden een losing streak van 12 (inmiddels 13) wedstrijden. Na een sterke start aan het seizoen zijn de Angels inmiddels volledig uit vorm, waarvoor de club nu dus Maddon verantwoordelijk acht. Het ontslag van de voormalig Rays- en Cubs-skipper komt daags nadat de Philadelphia Phillies hún high-profile manager, Joe Girardi, op straat zetten.

Het is makkelijk om naar de recente resultaten (en het roster) van de Angels te kijken en daar je conclusies uit trekken. Met twee MVP-kandidaten in Mike Trout en Shohei Ohtani, plus andere sterren als Anthony Rendon en Noah Syndergaard binnen de ploeg zou je zeggen dat de club uit Anaheim mee zou moeten doen om een plek in de play-offs. Zelfs in de voorgaande seizoenen — Maddon was bezig aan zijn derde jaar terug bij de club waar zijn carrière ooit begon — was het roster goed genoeg, maar bleven de resultaten uit.

ONLUST EN ONRUST

Toch lijken het niet alleen de tegenvallende reeksen van verliespartijen en seizoen van gemiste kansen die Maddon de das omdoen. Buster Olney van ESPN rapporteerde eerder vandaag dat er al langere tijd onrusten in de gelederen van de Angels waar te nemen waren. Maddon’s beslissingen, soms van experimentele natuur, vielen niet in goede aarde bij front office en eigenaar, Arte Moreno. Moreno — bekend om zijn eindeloos diepe zakken, bemoeizuchtige aard en wispelturige gedrag — liet zich ook nu weer gelden, door zijn nieuwe GM Perry Minasian toestemming te geven Maddon op straat te zetten.

Naast interne strubbelingen begon het journalisten ook op te vallen dat niet alles even soepel liep binnen Angels stadium. Reporter Sam Blum deelde een opvallende conversatie die hij, na afloop van wat later Maddon’s laatste wedstrijd bleek te zijn, met de manager had.

Met de toegenomen onrust komt dus een einde aan de tweede carrière van Maddon bij de Angels. Na in 2002 als bench coach de World Series met de club te hebben gewonnen, is het 20 jaar later niet gelukt zijn Angels terug te krijgen op het hoogste platform.

Eind mei stonden de Angels bovenaan in de AL West, 10 wedstrijden boven .500. Twee weken later staat één van de bekendste en bejubelde managers op straat. De vraag is of en waar hij zijn carrière voortzet.

NIEUW GEZICHT

Phil Nevin, de 51-jarige bench coach van de Angels, zal het stokje voor nu overnemen van Maddon, terwijl de organisatie een nieuwe manager zoekt. De voormalig infielder wordt de derde manager sinds Mike Scioscia in 2018 na 19 jaar op de stoel vertrok. Minasian is de vierde GM sinds Bill Stoneman in 2007 vertrok. Intussen hebben de Angels twee van de beste spelers in baseball op het veld staan, maar vindt de club geen ying bij hun yang. Aan Nevin de taak om dit probleem te repareren.

Coverfoto: Jim McIsaac

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen