NHL play-offs: Klingberg verlost Dallas, Hurricanes leven nog


De play-offs in de NHL zijn in volle gang en het einde van de eerste ronde is inmiddels al in zicht. Bij SportAmerika houden we je elke dag op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Om het niet tot een Game 7 te laten komen, moesten de Washington Capitals voor het eerst in deze best-of-7 een wedstrijd winnen in Raleigh. De titelverdediger begon ook sterk en kwam dankzij Brett Connolly op 0-1. Met z’n vierde van de play-offs trok Warren Foegele de stand weer gelijk, maar Alex Ovechkin herstelde de voorsprong voor de Caps. De Carolina Hurricanes wilden van geen wijken weten en kwamen dankzij Teuvo Teravainen al vroeg in de tweede periode langszij. Rod Brind’Amour heeft een overwegend jonge groep tot z’n beschikking in Raleigh, maar dit keer waren het toch de veteranen die zijn Hurricanes naar de zege leidden. De derde periode werd een prooi voor Carolina. Eerst was er de 3-2 van Jordan Staal. Nadat een treffer van Washington werd afgekeurd, scoorde de 37-jarige Justin Williams de 4-2. Dougie Hamilton bepaalde met een empty-netter de eindstand op 5-2.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: serie in evenwicht 3-3
De Washington Capitals hebben hun handen meer dan vol aan deze jonge Carolina Hurricanes. Weinig mensen hadden verwacht dat deze serie pas in Game 7 beslist zou worden, dus dat hebben de Canes maar vast voor elkaar gekregen. Om de stunt helemaal compleet te maken, moet de ploeg iets doen wat in deze serie nog niet is gelukt. Alle wedstrijden in deze best-of-7 werden gewonnen door de thuisclub en Game 7 vindt donderdag (01.30 uur CET) plaats in de Amerikaanse hoofdstad. De historie geeft Carolina echter hoop. Washington speelde in het verleden 16 keer een Game 7 en stapte 5 keer als winnaar van het ijs. Een thuiswedstrijd geeft de Caps ook al geen garantie. De club werkte 11 keer een Game 7 af voor eigen publiek, maar verloor acht van die duels. De laatste keer was in 2017 tegen de Pittsburgh Penguins (0-2).DE HEADLINES

Voor het eerst sinds 2008 konden de Dallas Stars voor eigen publiek weer eens een best-of-7 beslissen. Op 4 mei viel toen, pas in de vierde OT, het doek voor de San Jose Sharks. Nu zouden de Nashville Predators eraan moeten geloven. Game 6 tussen deze teams werd vooral een strijd tussen de twee goalies. Ben Bishop moest al na ruim vijf minuten vissen, maar na de openingstreffer van Austin Watson bleef de Stars-goalie foutloos. Pekka Rinne speelde ook een puike wedstrijd, maar moest in de tweede periode het antwoord schuldig blijven op een wrist shot van Blake Comeau. Dallas ging daarna op zoek naar de winnende treffer, maar stuitte keer op keer op Rinne. Daarnaast vond captain Jamie Benn nog een paar keer de paal. De zenuwslopende wedstrijd moest worden beslist in OT en daarin kroonde John Klingberg zich tot de held van Dallas.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: Dallas wint 4-2
Opnieuw sneuvelt er een divisiewinnaar in de eerste ronde van de play-offs. Tampa Bay en Calgary lagen er al uit en aan dat rijtje kunnen we nu ook de Nashville Predators toevoegen. De Preds begonnen als één van de favorieten aan het seizoen, maar maken dit (opnieuw) niet waar. Nashville begon sterk aan deze jaargang, maar kende ook het nodige blessureleed. Zo dominant als in de eerste weken werden de Predators daarna nooit meer. Met name de powerplay rammelde aan alle kanten. Tegen de Stars kregen ze genoeg kansen met een man meer, maar geen enkele keer wisten ze Dallas pijn te doen. Daar zal deze zomer ongetwijfeld over gesproken worden. Na drie magere jaren staan de Stars eindelijk weer in de tweede ronde. Daarin is St. Louis de tegenstander en we kunnen ons dus opnieuw opmaken voor een clash tussen twee goalies in vorm.

Cover Photo: All Over Press

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen