NBA Playoffs 2019: Celtics door naar tweede ronde. Warriors, Blazers en Raptors op 3-1

Tijdens dag negen van de NBA Playoffs zijn de Boston Celtics door naar de volgende ronde. De Warriors, Blazers en Raptors pakken de belangrijke uitoverwinning en de 3-1 stand.

GAME 4: BOSTON CELTICS 110 – 106 INDIANA PACERS

THE HEADLINES

De Boston Celtics hebben zich als eerst geplaatst voor de tweede ronde van de NBA playoffs. In game 4 was de uitslag na vier kwarten 110-106. Nadat ze uit de startblokken schoten met een 8-0 run, kwamen de Pacers met hun eigen run, om zo de leiding te pakken bij een 13-8 stand. De hele wedstrijd ging gelijk op, maar een 15-3 run in het vierde kwart was de Pacers te machtig. De overwinning hebben de Celtics vooral te danken aan de bank. Gordon Hayward, Marcus Morris en Terry Rozier waren namelijk met z’n drieën goed voor maar liefst 50 punten. Gordon Hayward was de belangrijkste man aan de kant van de Celtics. Hij was goed voor 20 punten en 2 steals. Bij de Pacers waren de 22 en 21 punten van Bojan Bogdanovic en Tyreke Evans niet genoeg om er een vijfde wedstrijd uit te slepen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Celtics zijn als eerste door naar de tweede ronde. Waarschijnlijk komen ze in de volgende ronde de Milwaukee Bucks tegen. De Bucks hebben een 3-0 voorsprong. Ze hebben in ieder geval een extra dag rust.

GAME 4: GOLDEN STATE WARRIORS 113- 105 LOS ANGELES CLIPPERS

De Golden State Warriors hebben hun tweede belangrijke uitzege weten te behalen. In Staples Center werd met 113-105 gewonnen. Bijna de hele wedstrijd was in handen van de Warriors. Maar een 11-0 run in het tweede kwart zorgde toch dat de Clippers een voorsprong hadden. De Warriors gingen wel met voorsprong de kleedkamers in nadat Kevin Durant met een 4-point play in de laatste seconden de stand op 62-54 zette. Klay Thompson had maar liefst 27 punten met in de eerste helft, waarvan er 17 in het eerste kwart kwamen. Voor Steph Curry was het een moeizame avond. Door goed verdedigend werk kwam hij niet verder dan 12 punten uit 3-14 schoten. Hij was wel goed voor 10 rebounds en 7 assists. Klay Thompson had 32 punten en Kevin Durant was uiteindelijk goed voor 33 punten. Bij de Clippers was Shai Gilgeous-Alexander goed voor een season-high 25 punten.

UP NEXT

Game vijf gaat gespeeld worden in Oakland. Donderdagnacht om 04:30 uur word geprobeerd de serie te winnen door de Warriors. De Clippers hopen om nog een keer terug te komen naar Staples Center.

GAME 4: TORONTO RAPTORS 107 – 85 ORLANDO MAGIC

De Raptors hebben belangrijke zaken gedaan in de strijd om een plekje in de volgende ronde. De mannen van Nick Nurse boekten in Orlando hun tweede uitzege in de best of seven serie: 107-85. Het was vooral de avond van Kawhi Leonard. Na zijn mindere prestatie in de vorige wedstrijd (16 punten, 10 rebounds), was hij dit keer wel bezig aan een goede wedstrijd. Hij was goed voor 34 punten, 6 rebounds, 2 steals en 2 blocks. Met de rust stonden de Raptors al op een ruime voorsprong: 58-42. Die gaven ze niet meer uit handen. De 25 punten van Aaron Gordon waren niet genoeg om de wedstrijd spannend te houden.

UP NEXT

De serie gaat weer de grens over, terug naar Canada. Daar zullen de Raptors het willen afmaken om door te gaan naar de tweede ronde. Woensdagnacht om 01:00 zullen de heren klaarstaan om de wedstrijd te spelen.

GAME 4: PORTLAND TRAIL BLAZERS 111 – 98 OKLAHOMA CITY THUNDER

De Portland Trail Blazers hebben een enorm belangrijke uitoverwinning geboekt tegen de Oklahoma City Thunder. In Oklahoma werd met 111-98 gewonnen. Deze serie gaat vooral tussen de guards Russel Westbrook en Damian Lillard. Nadat Lillard de eerste twee wedstrijden had gewonnen was het in game 3 de beurt aan Westbrook. In de vierde wedstrijd was het weer Lillard die de boventoon voerde. Hij was goed voor 24 punten en 8 assists. Samen met zijn backcourt maat CJ McCollum (27-4-3) bezorgde hij de overwinning.
Westbrook had een mindere avond en scoorde maar 14 punten, waarvan er 13 in de eerste helft kwamen. In de tweede helft had hij maar 1 punt en schoot 0-7. The Bordie had daarnaast 9 rebounds en 7 assists. Westbrook schoot maar 23,8% en daar ligt het probleem deze serie: zijn schotpercentage is erg laag. Hij schiet over de vier gespeelde wedstrijd maar 36,3% en dat is gewoon te weinig voor zo’n belangrijke speler. Paul George had wel een goede wedstrijd met 32 punten, 10 rebounds en 6 assists.

UP NEXT

De serie gaat verder in Portland. De Blazers zullen de serie snel willen afsluiten om zo extra rust te pakken voor de volgende ronde. Waar het voor de Blazers niet een must is, is dat het voor de Thunder wel. Zij moeten winnen om zo, voor het derde jaar op rij, een first-round exit te voorkomen.